’Hür Kürsü’ devrimi
 

Araklı Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri, ’Hür Kürsü uygulamasıyla kendi fikirlerini özgürce açıklıyor.

Trabzon’un Araklı ilçesindeki Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri, ’Hür Kürsü’ uygulamasıyla her sabah derse girmeden önce beş dakika süreyle, siyaset ve müstehcenlik dışındaki her konuda düşüncelerini öğretmen ve arkadaşları önünde dile getiriyor. Lise Müdürü Hasan Suiçmez, "Uygulama okulda dolaylı bir denetim oluşmasını sağladı. Hür Kürsü uygulamasının ardından şimdiye kadar disiplin suçu işlenmedi" dedi.
Ülkenin çeşitli yerlerinde gençlerin düşürüldüğü porno ya da uyuşturucu tuzaklarını duyduklarını vurgulayan, öğrencilerin öğretmenlerini dinlemediklerini, yanlışı engelleyici uygulamalara da velilerin zaman zaman tepki gösterdiklerini anlatan Suiçmez, şunları söyledi:

’Her şeyi paylaşıyorlar’
"Öğrencilerin gençlik psikolojisinden kaynaklanan karşı koymaları ve yanlışı devam ettirme istekleriyle karşılaşılmaktadır. Okullarımızda olaysız geçirilen her gün, kazanılmış bir sermaye gibi görülmeye başlanmıştır." Suiçmez, "Öğrencilerimiz okul yönetiminin ve öğretmenlerin olumlu veya olumsuz tutum ve uygulamalarını arkadaşlarıyla paylaşıyor" dedi.
Kaynak: Milliyet 11 Ocak 2007

 
Süper Teyze 178
Film bitmiş, sinema salonunun ışıkları yanmıştı. Adam yanındaki kadına dönerek hayretle bağırdı : -  Size inanamıyorum hanımefendi ! Tam iki saattir şapkamın üzerinde oturuyorsunuz ! Kadı devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.