Zihni Sinir ünlüler
 

Google internet arama motoru, yeni bir arama servisi başlattı. "Google Patents" adlı bölümde ABD’de 1790’lardan bu yana gerçekleşmiş 7 milyon icat için verilen patentleri bulmak mümkün. Mucitler arasında Marlon Brando, Jamie Lee Curtis gibi sinema yıldızları da var.

GOOGLE’ın yeni arama servisi "Google Patents"te 1790 yılından günümüze tam 7 milyon icat ve patenti yer alıyor. Google Patents’te kısa bir dolaşmada pek çok "Zihni Sinir" tarzı parlak buluşların da yer aldığı görülüyor. İşin hoş yanı, mucitler arasında Marlon Brando ve Jamie Lee Curtis gibi Hollywood yıldızlarının da yer alması. Jamie Lee Curtis, "ıslak mendil koymak için su geçirmez cebi bulunan bebek bezi" için patent almış. Marlon Brando ise bir "bongo akort etme aleti" icat ederek patentini almış. ABD Patent Dairesi’nin 1993’te kabul ettiği "yerçekimi yokmuş gibi gösteren ayakkabı" ise Michael Jackson’ın icadı. Özel yapılmış bir çift ayakkabıyı giyenler, öne doğru yatarak yerçekimine meydan okumaya çalışıyorlar. Sitede "Zihni Sinir" fikirlerin sadece ünlülere ait olmadığı görülüyor. 1994’te Hobart Ford adlı bir Carolina’lı "parmak kuklalar" için patent almış.

"Bebek beynini soğutma cihazı" adı verilen bir cihaza ise 2001’de patent verilmiş. Bebeğin kafasına takılan miğfer biçimli cihazın etrafı içinden soğutucu sıvı geçen kıvrık borularla kaplı.
Kaynak: Hürriyet 11 Ocak 2006


 
Süper Teyze 48
Lokantadaki müşterilerden biri dehşet içinde garsona seslendi : - Garson bey ! Çorbamın içinde ölü bir sinek yüzüyor ! Garson soğukkanlılıkla cevap verdi : - Ama efendim ! Ölü sinekler yüzemezler devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.