Yeni bir gezegen keşfedildi
 

Amerikalı gökbilimciler, Güneş Sistemi dışında keşfedilen olağandışı bir cüce gezegenin, bilinen en parlak kuyrukluyıldız olma yolunda bulunduğunu bildirdiler.

Kaliforniya eyaletinin Pasadena kentindeki California Institute of Technology’den (Caltech) Prof. Mike Brown, 2003 EL61 adlı ve Noel’den 3 gün sonra keşfedildiği için takma ismi ’’Noel Baba’’ olan cüce gezegenin, geniş, yoğun ve bir ragbi topu biçiminde bir kaya yığını olduğunu, çok hızlı ve değişken bir yörüngesi bulunduğunu belirterek, hesaplara göre, cüce gezegenin Neptün’ün yakınından geçeceğini kaydetti.

Neptün’ün çekim gücünün bu karşılaşma sırasında bu gökcismini Güneş Sistemi’nin içine çekebileceğini belirten Brown, ’’2 milyon yıl sonra gelirseniz, EL61’in bir kuyrukluyıldız durumuna geldiğini görebilirsiniz. Kuyrukluyıldız olduğunda, görüp göreceğimiz en parlağı olacak’’ dedi.
Kaynak: İnternet Haber 18 Ocak 2006

 
Süper Teyze 253
İki arkadaş sohbet ediyorlardı. Biri sordu : - Senin baban futboldan anlar mı ? Arkadaşı bir kahkaha attı ve  : -Hem de nasıl ! dedi. Her maçtan önce kendi takımının nasıl kazanacağını devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.