Kendi kendine silinen kağıt
 

Tam James Bond’un kullanmak isteyeceği, kendi kendine silinen kağıt yaptılar. Silinebilir kağıt üzerindeki yazılar zamanla uçup kayboluyor ve tekrar tekrar, 100 defaya kadar kullanılabiliyor. Bu yeni buluş sayesinde gizli belgeler birkaç gün sonra kaybolacak, ayrıca bürolardaki kağıt ziyanı önlenecek.

Kağıdın mucidi Xerox firmasının yaptırdığı araştırmaya göre bürolarda üzerine bir şey yazılan ya da basılan 5 kağıttan ikisi, yalnızca bir kez bakıldıktan sonra atılıyor.

Devrim niteliğindeki kağıda yazı basmak için mürekkep yerine ışınlarla "yazan" özel printer kullanılıyor. İşin sırrı, kağıdın üzerine, ışık değdiğinde maviye dönüşen renksiz bir kimyasal madde sürülmüş olması. Işığın şekil verdiği harfler sayfada mürekkep varmış izlenimi veriyor. Ancak kimyasalın mavi rengi kalıcı değil ve 16-24 saat arasında sayfa eski boş haline dönüyor. Basılı kağıdı ısıya tutarsanız da anında siliniyor.
Kaynak:Hürriyet 22 Ocak 2007

 
Süper Teyze 342
Derste öğretmen öğrencilerine trafik bilgileri veriyordu. Derse konuk olarak da bir polis memuru davet etmişti. Dersin sonuna doğru polis sınıfa sorular sormaya başladı : - Arabaların trafikte öz devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.