“Bilim Güzeldir” yarışması
 

British Council ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Bilim ve Toplum Merkezinin işbirliğiyle düzenlenen “Bilim Güzeldir” yarışması ile Türkiye’nin “bilim elçisi” seçilecek.

ODTÜ’den yapılan açıklamaya göre, mart ayında gerçekleştirilecek yarışmaya, temel bilim ve mühendislik, matematik ya da teknoloji alanlarında çalışan 18 yaşının üzerinde herkes katılabilecek.

İstanbul, İzmir, Ankara ve Gaziantep’teki yarışmayı tanıtan sunumların ardından ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi Kemal Kurdaş Salonu’nda 19 Şubat Pazartesi günü ön eleme, 29 Mart Perşembe günü ise final gerçekleştirilecek.
Yarışma kapsamında katılımcılar, ileri düzeyde bilgi sahibi olduklarına inandıkları bilimsel bir konuyla ilgili 3 dakikalık Türkçe sunum hazırlayacak. Yarışmacının ön elemeler ve final için hazırlayacağı sunumlar farklı olacak.

Yarışmanın Türkiye birincisi, Haziran ayında İngiltere’de yapılacak Bilim Festivali’nde Türkiye’yi temsil edecek ve dizüstü bilgisayar kazanacak.

Ayrıca finale kalan 10 kişi, İngiltere’den gelen uzmanların vereceği yoğun bir kursa katılacak. Sunumlarını daha profesyonel hale getirme imkanı bulacak yarışmacılar, aynı zamanda bilim iletişimi konusunda Türkiye’nin ilk “bilim elçileri” olma fırsatını yakalayarak, ulusal ve uluslararası bilim iletişim etkinliklerinde rol alacaklar.

Yarışmanın tanıtım toplantısı, 30 Ocak Salı günü 10.00-12.00 saatleri arasında ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılacak.
Kaynak: Hürriyet 26 Ocak 2007

 
Süper Teyze 133
Belediye otobüsünde bütün yolcular çok şaşkındı. Çünkü az önce otobüse bir at binmiş, boş koltuklardan birine oturmuş, ayakayak üzerine atmış, dışarıyı seyrediyordu. Yolculardan biri dayanamadı :  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.