Küçük canavarın nesli yok oluyor
 

Tazmanya canavarları, esrarengiz bir kanser hastalığı yüzünden hızla yok oluyor. Çevreciler küçük canavarları kurtarmak için alarma geçti.

ÜNLÜ çizgi film karakteri "Taz"ın ilham kaynağı olan ve adlarını yaşadıkları tek yer olan Avustralya’nın Tazmanya Adası’ndan alan etobur Tazmanya canavarları, yüzde şekil bozukluğuna yol açan kanser hastalığının pençesine düştüler. Tazmanya Üniversitesi profesörü Hamish McCallum, ilk yaraların görülmesinden itibaren 6 ay içinde ölümle sonuçlanan hastalığın bu türü 10 yıl içinde yok edebileceğini söyledi.

Kurtarmaya çalışıyorlar

Hastalığın AIDS salgını gibi yayıldığını söyleyen McCallum, bazı bölgelerdeki Tazmanya canavarı nüfusunun yüzde 70 azaldığını belirtti. Çevre görevlileri, sağlıklı olanlarından 4 koloniyi Tazmanya’dan alarak Avustralya’nın çeşitli hayvanat bahçelerine dağıttılar. Çizgi filmi yapan Warner Bros şirketi de Taz oyuncakları satarak hayvanların kurtarılmasına yardımcı olacak.

Yayılan hastalık sayılarını azalttı

AIDS gibi yayılan bir kanser hastalığının pençesine düşen Tazmanya canavarı nüfusu bazı bölgelerde şimdiden yüzde 70 azaldı.
Kaynak: Hürriyet 20 Şubat 2006

 
Süper Teyze 99
  Annesi Korhan’a seslendi : - Kardeşin neden ağlıyor oğlum  ? - Çünkü Bana çok kızdı ! - Peki neden ? - Çünkü ona yardım ettim. Korhan’ın annesi şaşırdı : -Yardım ettiğin devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.