İyi ki doğdun Marquez
 

Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Gabriel Garcia Marquez’in 80. doğum günü kutlaması etkinlikleri çerçevesinde, İspanya’da Güney Amerikalı yazarın büyük eseri "Yüzyıllık Yalnızlık"ı okuma maratonu başladı.Siyasetçilerin, sinema oyuncularının ve yazarların katıldığı okuma maratonu, Madrid’de Başbakan Yardımcısı Maria Teresa Fernandez de la Vega’nın romanın ilk satırlarını okumasıyla başladı.

Ünlü romanı, yaklaşık 80 Marquez hayranının her biri 15’er dakika ya da 7’şer sayfa olmak üzere toplam 16 saat boyunca okuyacak.

Marquez kutlamalarında, yazarın 80. yaş günüyle birlikte Nobel ödülünü kazanmasının 25. yıl dönümüyle "Yüzyıllık Yalnızlık"ın yayınlanışının 40. yılı kutlanıyor.

Bugün 80 yaşına basan olan Marquez, Türkçe’ye de kazandırılan "Yüzyıllık Yalnızlık" dışında, "Kırmızı Pazartesi", "Kolera Günlerinde Aşk", "Albaya Mektup Yazan Kimse Yok", "Başkan Babamızın Sonbaharı" gibi eserlerinin yanı sıra yakın dönemde piyasaya çıkan yaşam öyküsü "Anlatmak İçin Yaşamak" ile de dikkatleri çekmişti.
Kaynak: Hürriyet 6 Mart 2007

 
Süper Teyze 315
Saflığıyla tanınan Gönül abla, hayvan satışları yapılan bir çiftlikte çalışmaya başlamıştı. İşe başladıktan birkaç ay sonra, bir müşterisi öfke içinde çalıştığı yere geldi ve  bağırmaya başladı : devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.