Japon piyanist uyuttu!
 

Dinleyicilerinin “uyuması” bir müzisyenin şüphesiz en kötü kabusudur, ancak Japon piyanist Mine Kavakami’nin İspanya’da verdiği konserde dinleyiciler, sıkıntıdan değil huzurdan uyuyakaldı.

Madrid’deki konsere davetli 40 dinleyici, ayakkabılarını çıkardıktan sonra beyaz koltuklara uzandı. Kendilerini, 3 yaşında piyanoyla tanışan 27 yaşındaki Kavakami’nin çaldığı ritmik ezgilere bırakan dinleyiciler, kısa sürede uykuya daldı. Japon sanatçı, konseriyle ilgili olarak, “müziği bir ilaç gibi kullandığını” belirtti.

“İnsanların rahatsız edilmeyeceği, rahatlayabileceği bir ortam bulmak gerek” diyen Kavakami, dinleyicilerine “yıldızlı bir gökyüzünün altında, sadece rüzgarın hafif esintisini dinletmeye” çalıştığını söyledi.

İspanyol, Latin Amerika ve Arap kültürlerine ilgi duyan, ABD, Güney Amerika ve Avrupa’da birçok konser veren Kavakami, eserlerinde geleneksel Japon ezgileriyle klasik Batı müziğini birleştiriyor. Bu da dinleyicilerinin beyninde mutluluk ve rahatlama hissi uyandıran endorfin hormonunun salgılanmasını sağlıyor.

Madrid’de dinleyicilerini 45 dakika zen ve siesta arasında yolculuğa çıkaran Kavakami, aslında “müzikle terapi” yapan tek kişi değil.

“Uyumak için müzik” 1970’lerde Japon Fumio Miyaşika tarafından başlatıldı. 1989’da bu anlayışı devam ettiren ABD’li Robert Rich, “Yağmur ormanı” adlı albümüyle ün kazandı.
Kaynak: Ntvmsnbc 12 Mart 2007

 
Süper Teyze 363
İki tavuk arkadaş, aylar sonra yolda karşılaşırlar. Bu hoş rastlantı ikisini de çok mutlu etmiştir. Tavuklar dan biri neşeyle gıdaklayarak kanatlarını çırpar. Arkadaşı çok duygulanarak şöyle der b devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.