Satürn’ün uydusunda denizler var
 

Satürn’ün en büyük uydusu Titan’ın yüzeyinde denizler tespit edildi.

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi NASA’nın uzay aracı Cassini, Güneş sistemi dışında yer alan ve bir gezegen büyüklüğündeki Titan’ın yüzeyinde muhtemelen metan gazından oluşan deniz büyüklüğünde sıvı yoğunlukları tespit etti. Cassini daha önce de küçük göl kümeleri tespit etmişti.

Araştırmacılar, görsel ve radar görüntülemesi kullanarak Titan’ın puslu kuzey kutbunda en az iki deniz olduğunu gösteren kanıt buldu.

Bilim adamlarının, Titan uydusunun, son derece kalın ve nitrojenden oluşan atmosferindeki metan ve diğer organik bileşenler nedeniyle hidrokarbon denizlerine sahip olduğu yolunda teorileri bulunuyordu.

Satürn gezegeninin keşfi için 1997’de fırlatılan Cassini uzay aracının kamerası geçen ay, Hazar Denizi’ne benzer 1095 kilometre uzunluğunda büyük ve düzensiz bir şekil üzerinde incelemelerde bulunmuştu.

Yanıcı bir gaz olan metan, yoğun atmosferik basınç ve soğuk nedeniyle Titan uydusunda sıvı halinde bulunuyor.
Kaynak: Ntvmsnbc 14 Mart 2007

 
Süper Teyze 199
Gecenin geç saatlerinde, tavuk kümesinden garip sesler gelmeye başlamıştı. Çiftçi ve karısı meraklandılar. Yaşlı adam el fenerini alarak karanlıkta kümese doğru yürümeye başladı. Bir yandan da kendi k devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.