Amipler çok zekiymiş
 

Bazı basit organizmaların insanların tahmin ettiğinden daha zeki oldukları ortaya çıktı. Daha önce rastgele hareket ettikleri düşünülen amip ya da plankton gibi hayvanlar, yemek aramak için planlı adımlar atıyorlar.

Biofizikçiler uzun zamandır farklı boyutlardaki canlıların yemek bulmak için nasıl avlandıklarını açıklamaya çalıştıysalar da, şimdiye kadar bakteri ve amip gibi tek hücreli canlıların bilinçli olarak belli bir yöne hareket etmediği sanılıyordu.

Princeton Üniversitesi bofizikçilerinden Liang Li ve Edward Cox 12 amibin hareketlerini izleyerek, hayvanların bütün dönüşlerini ve ileriye doğru hareketlerini 8 ila 10 saat boyunca kaydettiler.

Deneyin mantığı, bir amibin sağa döndükten hemen sonra tekrar sağa ya da sola dönmesinin yüzde 50 şansı olduğuydu. Bu da amiplerin gelişmemiş bir hafızaya sahip olduklarına işaretti. Fakat amiplerin hareket etmek için farklı bir strateji belirledikleri ortaya çıktı.
Kaynak: Ntvmsnbc 19 Mart 2007

 
Süper Teyze 194
Ayça özel bir öğretmenden piyano dersi alıyordu. O gün de öğretmeninin gelmesine çok az bir zaman kalmıştı. Ayça’nın annesi telaşlıydı : - Hadi kızım,hazırlan. Öğretmenin birazdan kapıyı çalar, devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.