Küresel kıyamet ada batırdı
 

Güney Pasifik Okyanusu’ndaki Tuvalu isimli ülkede, 9 adanın 4’te 1’i deniz seviyesinin yükselmesiyle sular altında kaldı.

Uluslararası haber ajansları, yok olma tehlikesiyle karşı karşı kalan adaların durumunu hava fotoğraflarıyla gözler önüne serdi.

Başkent adacığı Funafutu’nun suların yükselmesinden en fazla etkilenen bölge olduğu açıklandı.

RAKIMI SADECE 5 METRE

Evleri su altında kalan Funafutulular’ın bir kısmı iç bölgelere yerleşmek zorunda kalırken, binlerce kişi de ülkesini terk ederek başka coğrafyalara sığınmak zorunda kaldı. Isınmanın yıkıcı etkisini en açık şekilde hisseden Tuvalu’da yaşamaya devam eden 8 bin kişi, atalarından miras kalan ülkelerinin tamamen su altında kalmasından endişe duyuyor. Rakımı 5 metre olan Pasifik’in Tuvalu adalarından göç eden 3 bin kişi, çevreciler tarafından “Küresel ısınma yüzünden vatanını terk etmek zorunda kalan ilk mülteciler” ilan edildi. Kızılay ve Kızılhaç örgütlerinin 2001 Yılı Dünya Doğal Felaketler Raporu’na göre, topraklarından göç etmek zorunda kalanların sayısı artacak, 600 milyon insan açlık tehlikesiyle karşı karşıya kalacak.
Kaynak: İnternetHaber 20 Mart 2007

 
Süper Teyze 188
Cem yakın arkadaşı Cenk’e sordu : - Bana 20 YTL borç verir misin Cenk ? Bu hafta çok parasızım. Cenk sıkkın : -Çok isterdim ama sadece 10 YTL var bende. Ne yapacağız ? dedi. Cem kurnazca devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.