Ankara’da festival havası
 

İstanbul’un ardından Ankara da sinemanın büyüsüyle baharı karşılıyor. Limak 18. Ankara Uluslararası Film Festivali, 12 - 22 Nisan 2007 tarihleri arasında Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından gerçekleştiriliyor. Fesivalin ağır topu ise ’sinema büyücüsü’ Federico Fellini’nin filmleri.

Festival, bu yıl da izleyenlere zengin bir program sunuyor.

“Dünya Sineması” bölümünde ’sinema byücüsü’ Federico Fellini’nin farklı döneminde çektiği filmler “Hatırlıyorum...” başlığı altında gösterilecek.

“Yeni Kore Sineması: Aşk, Hayat, Ölüm...” bölümünde Güney Kore Sineması’ndan son dönemde çıkan seçkin yapıtlar yer alıyor.

“Arte Filmleri Özel Gösterimi” dört Arte filminin gösterileceği bir bölüm. “Cehennemin İçinden: Dünya Savaşıyor” bölümünde ise savaş ve barış temalı kurmaca filmler ve belgeseller Festival izleyicisinin karşısına çıkıyor. “Beyazperdede Notalar” bölümünde ortak noktalarının müzik olduğu filmler yer alıyor. Festivalin olmazsa olmazlarından bir diğeri de “Uluslararası Belgesel Film” bölümü.

“Uluslararası Kısa Film"in programında ödüllü yabancı kısa filmleri, Detmold Uluslararası Kısa Film Festivali Seçkisini,  ünlü kısa filmci Jean Gabriel Periot’nun kısa filmlerini ve “Kısa Sınır Tanımaz” başlığı altında dünyanın dört bir yanından gelen kısa filmler yer alıyor.

“Ulusal Uzun Film Yarışması”nda son dönemde çekilen Türk filmleri jüriyle birlikte Ankaralı sinemaseverlerin karşısına çıkıyor.

Festival’in bu seneki önemli bölümlerinden bir diğeri de “Paneller” olacak. Bu bölümde, “Savaş”, “Sinema ve Müzik” ve “Marshall Filmleri” konularında yetkin kişiler fikirlerini konuklarla paylaşacak.

Festival’in artık klasikleşen “Festival Partisi” ise 13 Nisan akşamı Babazula ve Murat Meriç’in katılımıyla Saklıkkent’te gerçekleştirilecek. 
Kaynak: Hürriyet 9 Nisan 2007

 
Süper Teyze 10
Berkay okuluna kendisi gelip geliyordu. O sabah yine evden çıktı, karşıdan karşıya geçmek üzere yolun kenarında beklemeye başladı. Ama hiç araba geçmiyor, Berkay da beklemeye devam ediyordu. Sonunda devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.