Öğrenciler Türkçe için yürüdü
 

Yöneliş Koleji öğrencileri ‘Dilimiz Kirleniyor’ kampanyası kapsamında yürüyüş düzenledi.

Buca’daki Forbes Caddesi’ne gelen öğrenciler, ‘Dilimize hepimiz sahip çıkalım’, ‘Türkçemiz bizim, kirletmeyelim’, ‘Aydınlık gelecek, temiz dil ile gelecek’ sloganları attı. İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Mehmet Ali Susam, Buca İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yıldız ve Buca Esnaf Okulu öğrencilerinin de katıldığı yürüyüşe, vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. Yürüyüş sonunda öğrenciler, şiirler ve tiyatro gösterileriyle Türkçenin kirlenmesine dikkati çekti.

İlköğretim öğrencilerinin yürüttüğü kampanya ve gerçekleştirdikleri yürüyüş ile ilgili açıklama yapan Yöneliş Koleji Genel Koordinatörü Nilgün Uygun da, “Okulumuz Türk dilinin son yıllarda artan bozulma içine girmesinin bilinciyle ‘Dilimiz Kirleniyor’ isimli bir dil projesi başlattık. Dilimizin de bayrağımız gibi bağımsızlığımızın simgesi olduğunu ve ulusal bağımsızlığımızı Atatürk’ün düşüncelerine sahip çıkarak koruyacağımızı biliyoruz. Bizler tüm dillere saygılıyız. Ancak her geçen gün dilimize yabancı sözcükler girmekte ve bunlar kayıtsızca kullanılmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında Türkçe gibi güzel bir dili olan bizler dilimizi sevme ve koruma yolunda bilinçleniyoruz” dedi.

İESOB Başkanı Mehmet Ali Susam da günlük dilde ve işyerlerinde yabancı kelime kullanımının hızla artığına değindi. Uluslararası alanda Türk dilinin daha çok kullanılması için ana koşulun Türkiye’de Türkçenin doğru ve daha yaygın kullanılması olduğunu anlatan Susam, “İşyerleri ve marka isimlerinde daha çok Türkçe kelimelerin kullanılmasını istiyoruz. Öğrenciler çok önemli bir konuya dikkati çektiler. Bu konudaki girişimlere destek vereceğiz” diye konuştu. Öğrenciler ve katılımcılar, yürüyüşün sonunda, hep birlikte Türkçe’nin korunması için gereken çabayı göstereceklerine ant içti.
Kaynak: Hürriyet 16 Nisan 2007

 
Süper Teyze 365
Öğretmen en arka sırada oturan Hasan’ın yanına gelerek öfke içinde bağırır : - Çabuk bana elinde ne olduğunu göster hasan ! Hasan ellerini açar. Avucunun içinde yarısı yenmiş bir gofret vardır . Ö devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.