Aşı Haftası başladı
 

Sağlık Bakanlığınca, başlayan Aşı Haftası çerçevesinde bağışıklama çalışmalarına hız verdi.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından ana teması “Aşıla, Koru, Önle” olarak belirlenen, 16-22 Nisan haftası boyunca, çocukların aşı kayıtlarının gözden geçirilerek eksik aşılarının tamamlanmasını hedefliyor.

Aşı takvimindeki menenjit ve çocuk felci aşılarını difteri-boğmaca-tetanoz karma aşısıyla birleştirme kararı alan Sağlık Bakanlığı, şişlik, yüksek ateş, huzursuzluk ve devamlı ağlama gibi şikayetlere neden olan rutin kullanımdaki “tam hücreli” boğmaca aşısı yerine, yan etkileri daha az “asellüler” boğmaca aşısı uygulayacak.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yayınladığı genelgede, il sağlık müdürlüklerinden Ev Tespit Formu (ETF) ve aşı kayıtlarının gözden geçirilip aşısız veya eksik aşılı çocukların tespit edilmesini istedi. Sağlık kurumlarına başvurularda da çocukların aşılama durumlarının sorgulanarak, eksik aşıların tamamlanması gerektiğini bildiren Akdağ, ulaşılması zor gruplara yönelik çalışma yürütülmesini de istedi. Akdağ, gezici ekiplerin saha taramaları yoluyla aşılama hizmetine ulaşamayan gruplara ulaşarak, eksik aşılı çocukların aşılanması gerektiğini de belirtti.
Kaynak: Ntvmsnbc 16 Nisan 2007

 
Süper Teyze 221
Öğretmen sınıfa sordu : -  Tehlikelerle dolu, tropikal bir ormandan başarıyla geçmek için sizce ne gerekir çocuklar ? Afacan  Ömer hemen cevap verdi : - Çevik bir kaplan olmak ger devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.