‘Garip Çoban’ Playstation 3 için çalıyor
 

Sony, yeni oyun konsolu Playstation 3’ün kampanya müziği olarak, Moğollar grubunun 1970’te kaydettiği “Garip Çoban” isimli şarkıyı seçti.

Bestesi Murat Ses’e ve sözleri Aziz Azmet’e ait olan, Moğollar tarafından 1970’de kaydedilen “Garip Çoban” isimli şarkı, tam 37 yıl sonra gün ışığına çıktı. Şarkı, 16 Nisan’dan itibaren dünya televizyonlarında Playstation 3 (PS 3) kampanyasının müziği olarak çalınmaya başladı.

Dünyaca ünlü yönetmen Dante Ariola’nın film için düşündüğü aday şarkılar arasında yer alan “Garip Çoban”, Pelikan Müzik’in çabaları sonucunda ilk üçe kaldı ve projenin ana müziği olarak seçildi.
 
Pelikan Müzik’in ortakları Nur Turan ve Selim Kaynak, projeyle ilgili olarak yaptıkları açıklamada, ilk kez dünya çapındaki bir reklam kampanyasında Türkçe bir şarkının kullanılmasını sağlamaktan son derece mutlu olduklarını belirttiler.

Parçanın yorumcu ve kayıt haklarına sahip olan Ada Müzik / Diskotür de, projeye tam destek vererek lisanslama sürecinin hızlanmasında önemli bir rol oynadı.

Bu arada, kampanyada kullanılan diğer iki parça ise Nino Rota’dan Amarcord film müziği ve Albeniz’den Asturias.
Kaynak: Ntvmsnbc 22 Nisan 2007

 
Süper Teyze 233
Genç adam, yemek yediği lokantada garsona seslendi : - Şef ! Bakar mısın ? Çorbamın içinde garip bir nesne yüzüyor ! Garson duymadı. Genç adam az sonra çorbasında yüzen şeyin ne olduğunu anlad devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.