Peri bacaları ‘dünya harikaları’ listesinde
 

Rough Guide, dünyanın 25 harikası listesi yayınladı. Kapadokya’daki peri bacaları, listenin 5. sırasında.

Dünyanın 7 yeni harikasını seçmek için, sanal alemde oylama sürerken, bir yayınevi, dünyanın 25 harikasını kendi kriterlerine göre belirledi. listede kapodakya’daki peri bacaları 5’inci sırada.

İngiliz Times gazetesi ünlü rehber kitapları serisi Rough Guide’ın belirlediği dünyanın 25 harikasının listesini yayımladı.

Listenin birinci sırasında Bolivya’daki Salar de Uyuni, tuz düzlükleri bulunuyor. İkinci sırada Avustralya’daki Uluru ve Ayers kayalıkları, 3’üncü sırada da dünyanın 7 harikası arasında sayılan Mısır’daki Giza piramitleri var.

Listenin 4 üncü sırasındaysa Amazon nehri yer alıyor.

Dünyanın 25 harikası listesinde, Kapadokya’daki peri bacaları ve mağaralar da 5’inci sırada yeraldı.

Arizona’daki Büyük Kanyon, Peru’daki Machu Picchu harabeleri, Tac Mahal, Guatemala’daki Maya kalıntılarının yanı sıra Barselona’daki Sagra de Familia Kilisesi, Çin Seddi ve Las Vegas da listede yer alıyor.

Özel bir vakfın dünyanın 7 yeni harikasını seçmek üzere başlattığı kampanya da sürüyor. İnternet üzerinden yapılan oylamalayla belirlenecek 7 yeni harika 7 Temmuz’da açıklanacak. Türkiye’den de Ayasofya Müzesi oylamada yarışıyor.
Kaynak: Ntvmsnbc 4 Mayıs 2007

 
Süper Teyze 424
 Ayça ve Zeynep sohbet ediyorlardı. Ayça gözlerini kocaman kocaman açarak arkadaşına sordu : - Yani sen şimdi gerçekten burçlara inanmadığını   mı söylüyorsun Zeynep ? Küçük kız baş devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.