Kenan Helsinki’yi salladı
 

Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de düzenlenen 52. Eurovision Şarkı Yarışması’nın yarı finalinde Türkiye’yi "Shake It Up Şekerim" adlı parçasıyla temsil eden Kenan Doğulu finale yükseldi.

HELSİNKİ Hartwall Arena Buz Hokeyi Salonu’nda düzenlenen ve dünyada yüz milyonlarca insanın canlı yayından izlediği yarı finalde ilk 10’a girenler, 12 Mayıs Cumartesi günü yapılacak finalde yarışacak 24 ülke arasında yer alacak. Kenan Doğulu, cumartesi günü 22. sırada sahneye çıkacak. Kenan Doğulu ile birlikte podyuma çıkan dansçılar Dominique, Jessica, Charlie ve Sarah’nın giysileri de salondaki 12 bin kadar seyircinin beğenisini kazandı. Kenan Doğulu ve dansçılarının Harem temasından yola çıkılarak hazırlanan giysilerinde yaklaşık 50 bin Swarovski kristali kullanıldı. Doğulu’nun ceketinin iç kısmında da 11 bin taş ve elişi süslemeler dikkati çekti. İngiliz asıllı Dominique, Sarah ve Charlie ile Finlandiyalı Jessica’nın 22 ayar altın suyuna batırılmış kumaştan yapılan giysilerinin üst bölümü ile giysilerin tümünde yer alan kristaller sahnede adeta bir ışık seli yarattı. Koreografisinde caz ve oryantal figürlerinin de yer aldığı dansta Doğulu, şarkıdaki Türk ezgileri bölümünde cebinden çıkardığı mendilini sallayarak yaptığı halay figürleriyle seyircileri coşturmayı başardı. Giysisinde Türk bayrağının renklerini taşıyan Doğulu, şarkısının sonunda büyük alkış topladı. Doğulu seyircileri selamlayarak sahneden ayrıldı.

FİNALDE YARIŞACAK ÜLKELER

TELEFON aracılığıyla kullanılan oylar sonucu yarı final sıralaması ve finale kalan 10 ülke şöyle belirlendi:

Belarus, Makedonya, Slovenya, Macaristan, Gürcistan, Letonya, Sırbistan, Bulgaristan, Türkiye, Moldova.

Büyük finale, önceki yılın en başarılı 10 ülkesi ile birlikte Avrupa Yayın Birliği (EBU) tarafından 4 büyük olarak öngörülen İngiltere, Fransa, Almanya ve İspanya doğrudan katılıyor. Diğer 10 ülke ise şunlar: Ukrayna, İsveç, İspanya, Rusya, Romanya, Litvanya, İrlanda, Yunanistan, Bosna Hersek, Ermenistan.
Kaynak:Hürriyet 10 Mayıs 2007

 
Süper Teyze 258
Ö ğretmeni Barış’ı tahtaya kaldırıp sordu : - Diyelim 3 tane kedin var Barış. Doğumgününde baban 3 kedi daha hediye ederse kaç hayvanın olur ? - 6 dedi küçük oğlan. - Aferin sana ! Peki e devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.