Nuh’un Gemisi Ağrı yolunda
 

Greenpeace, küresel ısınmaya dikkat çekmek amacıyla Nuh’un Gemisi’ni Ağrı Dağı’nda yeniden inşa etti. Gemi parçaları, çevreye zarar vermemek için at ve eşeklerle taşındı

Küresel ısınmaya dikkat çekmek isteyen Greenpeace Çevre Örgütü, Nuh’un gemisinin benzerini Ağrı Dağı’nda yeniden inşa etti. Geminin inşaatı sırasında malzemelerin çevreye zarar vermemesi için, taşıma işleminin atlar ve eşeklerle yapıldığı belirtildi. Gemi, 31 Mayıs’ta açılacak.
Büyük tufanda aylarca süren yağışlardan sonra Ağrı Dağı’nın tepesinde durduğuna inanılan Nuh’un Gemisi, binlerce yıl aradan sonra yeniden inşa edildi. Geminin inşa çalışmasına, Avusturya, Almanya ve Türkiye’den gönüllülerin yanı sıra bölge halkı da destek verdi. Geminin, efsanelerde anlatılan ölçülere göre yeniden inşa edildiğini kaydeden Greenpeace Almanya İklim sorumlusu Andree Böhling, büyük tufanda insanlığın kurtulmasındaki rolü gibi gezegenin kurtarılması için anlamlı olduğunu ifade etti.

20 marangoz inşa etti
Geminin parçalarının 40 at ve eşekle 2 bin 500 metre yüksekliğe taşındığını, 20 kişilik marangoz grubunun gemiyi yeniden inşa ettiğini söyleyen Böhling, etkinlik kapsamında 5 bin 137 metre yüksekliğindeki Ağrı Dağı’na tırmanış gerçekleştirileceğini belirtti. Greenpeace Akdeniz Ener uzmanı Hilal Atıcı ise Ağrı Dağı ile aynı bölgede olan Erciş’te meydana gelen sel felaketinde 2 çocuğun öldüğünü belirterek küresel ısınmanın etkilerinin sanılandan daha büyük olduğunu anlattı.
Kaynak:Milliyet 17 Mayıs 2007

 
Süper Teyze 131
Ali anne ve babasıyla balık lokantasına gitmişti. Ali bayılırdı balık yemeye ! O günde lokantada kalkan yemek istedi. Annesi ve babası da hamsi söylediler. Az sonra garson annesiyle babasının sipari devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.