Gençlerde hızla artan şeker alarm veriyor
  İSTANBUL - Tüm dünyadan toplanan verileri inceleyen uzmanlar, gençlerde hızla artan tip-2 şeker hastalığının gelecek birkaç yılda karşılaşılacak en ciddi sağlık sorunları arasında yer aldığını vurguluyor.

Tip-2 şeker, obezite yani aşırı şişmanlıkla yakından ilişkili. Uzmanlar, tip-2 şekerin son yıllarda gençler arasında hızla yayılmasını büyük oranda obeziteye bağlıyor. Zira son 20 yılda dünyadaki obez çocukların sayısı ikiye katlandı.

Üstelik, kalp, karaciğer ve böbrek rahatsızlıklarıyla tansiyon ve körlüğe de yol açabilen tip-2 şekerin gençlerde yarattığı tahribat çok daha büyük oluyor.

Gençler, arkadaş gruplarına uyum sağlamaya çalıştıklarından, beslenme ve yaşam standartlarını kontrol etmeleri de zor oluyor.

Bu hastalığı bir saatli bomba gibi gören uzmanlar, gençleri korumak için bir an önce tedbir alınması gerektiği görüşünde birleşiyor.
Kaynak: ntvmsnbc 30 Mayıs 2007

 
Süper Teyze 400
Şubat ayının ortasında, bahçedeki büyük vişne ağacının gövdesinde, bir salyangoz ve bir tırtıl karşılaşırlar. Tırtıl salyangoza sorar : - Bu soğuk kış gününde, burada ne arıyorsun arkadaşım ? - Vi devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.