Apple’ın beklenen cep telefonu için geri sayım
  29 Haziran’da tüketicilerle buluşacak olan ‘iPhone’un, 2008 yılında 10 milyonluk satış rakamını yakalaması hedefleniyor.
SAN FRANCISCO - Bilgisayardan tüketici elektroniğine doğru kayan Apple, müzik dünyasında devrim yaratan iPod’dan sonra merakla beklenen cep telefonu ‘iPhone’u ABD’de 29 Haziran’da piyasaya sürüyor.

Mac OS X işletim sistemi ile çalışacak, Microsoft Windows ile uyumlu olacak olan Apple iPhone’da 2 megapiksel dahili dijital kamera bulunuyor. Dokunmatik ekranlı Apple iPhone’un 4 GB’lik modelinin satış fiyatı yaklaşık 500 dolar, 8 GB’lik modeli ise 600 dolar civarında olacak.

Cep telefonunda Wi-Fi ve Bluetooth kablosuz standartlar ve GPS bulunacak; ayrıca internetten Yahoo ve Google’ın servislerine bağlanacak.

Iphone’un piyasaya girişi, Motorola ve Nokia gibi dev cep telefonu üreticileri için de yeni bir rekabet ortamı doğuracak. Ancak rakip şirketlerin yetkilileri, iphone’un yüksek satış fiyatı nedeniyle fazla müşteri çekemeyebileceğini söylüyor.

Dünyada yılda yaklaşık 1 milyar cep telefonu satıldığını belirten Apple CEO’su Steve Jobs ise, 2008’de piyasadan yüzde 1’lik bir pay kapmanın bile, 10 milyon iphone satışı anlamına geleceğini vurguladı.

Telefonun Avrupa ülkeleri ve Japonya’da piyasaya sürülüş tarihi ise henüz belirlenmedi.
Kaynak: ntvmsnbc 4 Haziran 2007
 
Süper Teyze 167
Burak bütün gün sokakta oynadıktan sonra kirpas içinde eve dönmüştü. - Hemen banyoya ! diye bağırdı annesi. Önce güzelce yüzünü ve ellerini yıkayacaksın ! Yaramaz Burak gülerek sordu : - El devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.