Alman Bilim Adamlarına Göre Evrenin Biçimi Eyfel Kulesi Gibi
  Alman kuramsal fizikçi Frank Steiner’ın da dahil olduğu bir bilim adamı grubuna göre evrenin yapısı Paris’teki Eyfel Kulesi’ne benziyor ancak evrenin, Eyfel’deki gibi sivri ucu asla son bulmuyor.
      Albert Einstein’in doğum yeri olan Ulm’daki üniversitede faaliyet gösteren grup, bir evren modeli geliştirdi. Bu model, ’’bir üçgen formunun giderek daralarak uzadığı, ancak bu uzamanın hiç bir zaman son bulmadığı’’ bir şekil. Bu modele göre evren boyut olarak sonsuz ancak hacim olarak sonlu.
      Profesör Steiner, oluşturdukları evren modeliyle ilgili soruları yanıtlarken, ’’bizim modelimizin, evrenin anlaşılmasında devrim yaratacağını umuyoruz. Kuantum fiziğinin varolan bütün bilgileri, bizim modelimizi destekliyor’’ dedi.
      Steiner, çalışmalarının henüz yayımlanmadığını ancak bilim çevrelerinden olumlu tepkiler aldığını kaydetti.
      Daha önceki evren modelleri arasında, dev bir futbol topu biçimi de dahil çeşitli formlar var ancak tüm bu modeller fizikçilerden yoğun eleştiriler alıyor.
Kaynak:Milliyet 27 Mayıs 2004
 
Süper Teyze 83
Emrecan oturma odasında birlikte televizyon seyrettikleri sırada babasına sordu : - Babacığım sence hangimiz kadınlardan yana daha dertliyiz ? Babası şaşırdı : -Ne demek istiyorsun oğlum ?  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.