Fast Food zararları için öneriler
 

1- Porsiyonları küçük tutmak: Fast food restoranında büyük boyut seçeneğinden uzak durun. Birden fazla köfte içeren bir hamburgerde yaklaşık bin kalori ve 70 gram yağ bulunuyor. Normal boy bir hamburgerle kalori miktarını yarıya indirmeniz mümkün. Patates kızartmasının boyutunu küçültmeniz de 300 kaloriden kurtarır.

2- Yan ürünleri sağlıklı seçmek: Pizza ve patatesten oluşan menüde patates, sossuz salata ile değiştirilirse öğünün kalori değerini yarıya iniyor. Yemeğin ardından bol kremalı bir tatlı yerine meyve salatası seçin.

3- Yeşil seçenekler: Bol soslu ve malzemeli bir salata yiyerek, “Bu öğünde sadece salata yedim” diyenler kendilerini kandırıyor. Yüksek kalorili soslarla süslenen bir salata, “sağlıklı” değildir. Daha sade ve yeşil salatalar yiyin.

4- Izgara pişirme yöntemleri: Patates kızartması yerine kumpir, galeta unuyla kızartılmış tavuk yerine ızgara tavuk yemek, fast food restoranlarda bile sağlıklı beslenmeyi mümkün kılar.

5- Kendi menünüzü yaratmak: Restoran tarafından sunulan menüler yerine kendi sağlıklı menünüzü oluşturun.

6- İçeceklere dikkat!: Büyük boy asitli bir içecek, yaklaşık 400 kalori. Kremalı, dondurmalı içeceklerde bu oran 1000 kaloriye kadar çıkıyor ve ayrıca bir günde alınması gereken doymuş yağ oranının tamamı bir bardakta karşılanıyor.


Kaynak: Hürriyet Gazetesi

 
Süper Teyze 399
Genç adam, kendisine bir papağan almak üzere evcil hayvanlar satan mağazaya girdi. Kuşlardan birini gerçekten çok beğenmişti. Satıcıya sordu : - Bu papağana hayran kaldım. Ama gerçekten konuşabiliy devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.