Bin Senelik Hat Sanatı Yusuf Ustaya Emanet!
 

Çocukluğunda Kastamonu’nun Baltacak köyünde çobanlık yapan Yusuf Sezer, şimdilerde uluslararası üne sahip bir sanatkar... Bugüne kadar 26 sergi, 11’de karma sergi açan Sezer’in 12 ödülü bulunuyor. Türkiye’de bugün hat sanatı denince akla gelen ilk isim olan Yusuf Sezer’in müşterileri arasında neredeyse bütün Türk siyasilerin yanısıra İran lideri Muhammed Hatemi, ABD eski Başkanı Bill Clinton ve sayısını kendinin bile hatırlamadığı yüzlerce işadamı var. Sezer, Sümbül Efendi Kur’an Kursunda dini eğitim alırken tanıştığı hat hocası Recep Berk ve Hattat Hamid sayesinde hayatının değiştiğini söylüyor. Sezer’e göre bu sanat, Kur’an-ı Kerim’i en güzel şekilde yazma sanatı. Hat sanatı Türkler’in İslam dinini kabul etmesiyle hayat buldu ve bin yıllık bir geleneği temsil ediyor. İyi bir hat sanatçısı Kur’an dilini bilmek zorunda ve pişmesi için en az 10 yıl gerekli... Yusuf Sezer, hat eserlerinin fiyatlarının 300 milyon lira ile 5 milyar lira arasında değiştiğini söylüyor. Sezeri sevindiren bir diğer gelişme de eserlerine yabancı ve azınlıkların gösterdiği büyük ilgi. Atölyesini görmek için Arjantin ve Peru’dan bile gelenlerin yanı sıra Türkiye’deki azınlıklar da eski İslam eserlerini koleksiyonlarına katmak istiyor.

Erdoğan’ın kızına davetiye yazmak istiyor
Yusuf Sezer, Tayyip Erdoğan’ın belediye başkanlığı yaptığı dönemde sanatına büyük destek verdiğini, bunu unutamadığını söylüyor. Sezer, evlilik hazırlıkları yapan Başbakan’ın kızı Esra’ya nikah davetiyesi yazarak bu desteğe karşılık vermek istiyor.
Kaynak: Vatanım 25 Mayıs 2004

 
Süper Teyze 74
Akşam yemeğinde Emre’nin babası oğluna sordu : - Anlat bakalım Emre,nasıl geçti günün ? Okulda neler yaptın ? Emre isteksizdi : -Her gün gibi bir gün işte baba. Öğretmen aynı şeyleri tekrar devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.