Diş doktoru dostunuz olsun...
  Diş çürükleri ve diş eti iltihapları, başta ağız kokusu , sinüzit, bademcik iltihabı, romatizma, kemik erimesi, diyabet, solunum sistemi ve kalp hastalıkları ile sindirim sorunlarına yol açabiliyor.

Ağız sindirim kanalının girişidir. Ağızdaki olumsuzluklar diş sağlığının bozulmasına, sindirimin olumsuz etkilenmesine yol açar. Diş ve diş eti hastalıkları diş kayıplarına neden olurlar. Bu bilinçle artık hem sağlık hem de estetik açıdan diş hekiminden uzak durmamak gerekiyor.

Dentart Diş Kliniği doktorlarından Betül Yurteri, dişler ağrı yapmasa bile sağlıksız olabilirler diyor ve ekliyor, " Diş ağrısının ortaya çıkması için diş çürüğünün sinirlere kadar ilerlemiş olması gerekir. Diş çürüklerinin tedavi edilebilir dönemde belirlenmesi için ağrı oluşmasını beklemeden altı ayda bir  diş hekimine giderek dişlerin muayene ettirilmesi çok önemlidir. Diş çürüklerinin erken dönemde tedavi  edilmesi dişlerin kaybedilmesini engelleyebilir veya en azından geciktirebilir. Hem dişiniz kurtulmuş hem de ekonomik  olarak daha az etkilenmiş olursunuz. "

Diş ve diş eti hastalıklarının, insan vücudunda enfeksiyon odağı oluşturması nedeniyle diğer doku ve organları da olumsuz etkiliyor.

Bu durum  sosyal ilişkileri de etkiler. Kadınlarda erken doğum ve düşük doğum ağırlığı risklerini de beraberinde getirir.

Kaynak: Hürriyet Gazetesi 12 Haziran 2007
 
Süper Teyze 111
İki ateşböceği yolda karşılaşıp konuşmaya başlarlar : - Nereye gidiyorsun ? der biri. - Göz doktoruna, der ikincisi. - Gözlerin iyi görmüyor mu yoksa ? - Korkarım öyle, der ateşböceği. G devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.