Afacan Çocuk - Feyza İrem AVCU’un Haberi
  Bu hastalığın kaynakları yabani hayvanlar,domuzlar,tavşanlar,muhtemelen kuşlardır.Hastalık;Hyalomma kenelerinin kan emmesiyle bulaştırılır.Olgunlaşmamış keneler virüsü hayvanlardan alır ve erişkin hale geldikten sonra kan emdikleri insanlara bulaştırırlar.Keneler ömürleri boyunca bulaştırıcı olarak kalırlar. Kırım kanamalı ateşi ,kırsal bölgelerde çalışan insanlarda ilkbahar ve yazları özellikle Haziran-Eylül arasında görülen bir infeksiyondur.

Hastalık en az 1 yıl süren bağışıklık verir.Türkiye de insanlarda bu virüse karşı antikorlar bulunmuştur.Bu hastalıkta virüs,ateşli dönem sırasında kanda bulunmaktadır.Deri ve iç organlardaki kanamalar küçük damarların çeperlerinin bozulmasına bağlıdır.

Kırım kanamalı ateşinde kuluçka devri 7-12 gündür.Ateş 5-12 gün devam eder ara ara 1-2 gün süren ateşsiz dönemler bulunabilir.Hastalığın 4-6. günü kanamalar başlar.
 
Önlem olarak;Piknik alanlarında ağaçlara yapışılmamalı,Kısakol üst ve yarım pantolon giyinmemeli.Unutmayın kene pantolonların altından da geçip vücuda yapışabilir.
 
                                           
                               
   Gönderen: Feyza İrem AVCU
 
Süper Teyze 123
Elif o sabah okula geldiğinde çok üzgündü. Sıra arkadaşı Ayşe sordu : - Neyin var Elif ? Hasta mısın yoksa ? - Hayır ama çok mutsuzum, dedi Elif. Köpeğim Kontes iki gündür kayıp. Her yeri arad devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.