2.5 milyon çocuk ölümü engellenebilir
 

Uluslararası Çocuk Merkezi (ICC) Başkanı Prof. Dr. Tomris Türmen, aşı ile dünyada her yıl 2.5 milyon çocuk ölümünün engellenebileceğini bildirdi. Başarılı aşı kampanyaları ile birçok hastalığın önlenebilineceğine işaret eden Türmen, ’’Çiçek hastalığı yok edildi, çocuk felci yüzde 99 oranında azaldı, tetanos ve kızamık hastalıkları ise nadiren görülür hale geldi’’ dedi.

’’Aşılarla, sadece 2003 yılında 2 milyon çocuğun, erişkin hayatta olabilecek 600 bin hepatit B ölümü önlenmiştir’’ diyen Türmen, her yıl, rutin olarak uygulanması gereken aşıların yapılamaması nedeniyle beş yaşından küçük 1.4 milyon çocuğun yaşamını yitirdiğini söyledi.

Türmen, yeni geliştirilmiş zatürre önleyici pnomokok aşısı, menenjit önleyici meningokok aşısı ve ishal önleyici rotavirüs aşısının yapılamaması nedeniyle her yıl dünyada 1.1 milyon çocuğun hayatını kaybettiğini bildirdi. Eski aşıların da tam olarak uygulanması gerektiğine dikkati çeken Türmen, ’’Yani her 20 saniyede bu nedenle bir çocuk ölmektedir’’ dedi.

Türmen, yeni aşıların bilinmediğini ve yeterince kullanılmadığını ifade ederek, yeni aşılar için yeterli yatırımların yapılmadığını ve kaynak ayrılmadığına işaret etti.

Gönderen: AFACAN ÇOCUK - Tildem ENGİNBAY

 
Süper Teyze 322
Alper yeni ehliyet almıştı.Trafiğe çıktığı ilk günün akşamı annesi sordu : - Nasıldı yavrum ? Şehirde araba kullanmak hoşuna gitti mi ? - Hem de çok ! dedi oğlan. - Peki arabayı garaja par devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.