Yabancı ‘Fotoğrafçılar’ın gözünden İstanbul
  Yabancı ‘Fotoğrafçılar’ın gözünden İstanbul 
 
Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi, İsviçreli sanatçı Laurence Bonvin ve Hollandalı sanatçı Juul Hondius’un işlerinden oluşan ‘Fotoğrafçılar’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.

Sergide, sanatçıların 2005-2006 yıllarında İstanbul’da yaptıkları araştırmaların sonucunda ortaya çıkan eserlerine yer veriliyor. Laurence Bonvin, yeni yapılan sitelerden yola çıkarak mimarinin çevresiyle uyumsuzluğunu gözler önüne seriyor. Sanatçı, basit yapı ve durumları ele alarak, fotoğrafları karşısında bir tür yorum yapma gereksinimi duyulmasını amaçladığını söylüyor.

İstanbul’un, dinamik ve zengin içeriğiyle Batı ülkelerinde rastlanmayan bir şehir olduğunu belirten Bonvin, burada kendini üretmek istediği konulara yakın hissettiğini de ekliyor. Juul Hondius ise bir dizi karmaşık prosedürle, ele aldığı mekânları fazla öne çıkarmadan değerlendiriyor. Fotoğraflarının büyük çoğunluğu, var olanı kaydetmekten ziyade, kurmaca üzerinden gerçek olabileceklere yaklaşıyor ve imgelerin anlamlarının daraltılmasına izin vermiyor.

Sergi, 11 Ağustos’a kadar gezilebilir. (0212 233 22 38)
 
Kaynak: Zaman Gazetesi
 
Süper Teyze 304
Küçük ateşböceği, okuldan eve döndüğünde son derece üzgündü. Anne ateşböceği yavrusuna yaklaştı ve kaygıyla sordu : - Neyin var güzel bebeğim ? - Okulda çok başarısızım anneciğim, dedi yavru b devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.