iPHONE
 

Yenilik yarışında farklı kategorilerde kıyasıya rekabet eden Apple ve Google’un iki yeni ürünü piyasada yoğun ilgi görüyor.

Apple müzikçalar pazarında lider durumda olan iPod modelinin cep telefonu versiyonu olarak da adlandırılan ürününü piyasaya çıkardı. Sadece ABD’de piyasaya çıkan iPhone’un 4GB ve 8GB’lık olmak üzere iki farklı modeli bulunuyor.

Telefonun en iddialı özellikleri ise yüksek çözünürlükte 3.5 inçlik dokunmatik geniş ekranı, iTunes ile uyumlu olarak müzikçalar olarak kullanılması, şık tasarımı, Safari üzerinden internette sörf ve kolay kullanım özelliği olarak sıralanabilir.
 
iPhone’un dokunmatik ekranı sayesinde menüdeki uygulamalara hızlı ve kolay yoldan ulaşılabiliyor. Metin girişlerinde ise sanal Q klavye açılarak bunun üzerinden yazı yazılıyor.
Telefonun çalışabilmesi için Apple’ın online müzik mağazası iTunes ile birlikte sisteme tanıtılması gerekiyor. Bunun için iPhone internet bağlantılı bir bilgisayara bağlanıyor, ardından otomatik olarak aktive oluyor.
iTunes sayesinde internete bağlanıldığında telefon üzerinden de müzik parçaları satın alınabiliyor. İnternet bağlantısı için cep telefonu şebekesinin yanı sıra Wi-Fi seçeneği de kullanılabilir.
Apple’ın işletim sistemi OSx’in kullanıldığı iPhone, YouTube ve Google ile de yakın ilişki içerisinde. Telefonda yüklü gelen bir uygulama sayesinde, kolay yoldan YouTube’a erişerek burada özel olarak hazırlanan içeriğe ulaşılabiliyor.
Google’la da harita servisi için anlaşma yapıldı. Konum belirleme teknolojisi GPS’i içerisinde bulundurmayan iPhone, Google’ın harita servisiyle bu konuda çözüm getiriyor. Telefonda dijital fotoğraf çekimi için 2 megapiksellik kamera yer var.
Geniş ekrandan dolayı yüksek seviyede enerji harcayan ürünün bataryası, 300 - 400 kez şarj olduğunda (ortalama 2 yıllık bir süre) ömrünü tamamlıyor.
8 saatlik konuşma süresine sahip olan telefon müzik dinlerken 24 saat, video izlerken 7 saat, internet bağlantısında da 6 saatlik pil ömrüne sahip. www.apple.com

Kaynak: Milliyet Gazetesi 2 Temmuz 2007

 
Süper Teyze 433
  Küçük Neşe, okulda arkadaşlarından öğrendiği şakaları evde babasına anlatmaya bayılırdı. O akşam babasına yine  bu şakalardan birini yapmak istedi : - Söyle bakalım babacığım, bir tabak  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.