Çocuk ve gençlik edebiyatı vakfı kuruldu
 

Çocuk ve gençlik edebiyatı vakfı kuruldu

Çocuk ve gençlik edebiyatının tanınmış isimlerinden yazar Gülten Dayıoğlu kendi adını taşıyan “Gülten Dayıoğlu Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Vakfıını kurdu.

İ stanbul’da kurulan “Gülten Dayıoğlu Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Vakfıö, çocuk ve gençlik edebiyatının geliştirilmesini hedefliyor. Vakıf, çocuk ve gençlik edebiyatının yaygınlık ve saygınlık kazanması için, ulusal ve uluslararası boyutta konuya dikkat çekecek nitelikte etkinlikler yapacak. Türkçenin doğru kullanımın özendirilmesini de hedefleyen vakıf, çocuk ve gençlik edebiyatına emeği geçen kişi ve kurumlara onur ödülleri de verecek.
Gülten Dayıoğlu’nun kurucusu olduğu vakfın malvarlığı ise 150 bin YTL olarak belirlendi.

1935 Kütahya doğumlu Gülten Dayıoğlu’nun çocuk ve gençlik edebiyatı üzerine yazılmış 30 kitabı bulunuyor. Çeşitli dergilerde makalelerde yazan Dayıoğlu’nun çocuk ve gençlik edebiyatı üzerine bilimsel çalışmaları da bulunuyor.

Kaynak: Milliyet Gazetesi - Kültür

 
Süper Teyze 202
Öğretmeni Zeynep’e yaklaştı ve muzipçe gülümseyerek sordu : - Ev ödevini yalnız başına mı yaptın Zeynepciğim ? - Evet öğretmenim ! dedi küçük kız gururla. - Hepsini mi ? - Hepsini ! - devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.