Doğa Derneği, Batman’daki Hasankeyf’i kurtarmaya çalışıyor.
 

Doğa Derneği, su altında kalması beklenen Batman'daki Hasankeyf'i kurtarmaya çalışıyor.

Doğa Derneği, Ilısu Barajı’nda toplanacak su altında kalması beklenen Batman’daki tarihi Hasankeyf’i kurtarmak ve finansman desteği verecek bankaların projeden çekilmesini sağlamak amacıyla kamuoyu baskısı oluşturmak için bölgeye tren gezisi düzenleyecek.

Doğa Derneği Genel Müdürü Güven Eken, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Atlas Dergisi’nin katkılarıyla düzenlenen "Hasankeyf’e Sadakat Treni" programının, 29 Ağustos tarihinde başlayacağını söyledi.

Benzer organizasyonun 2 yıl önce de düzenlendiğini belirten Eken, Ilısu Barajı’nın su tutmasıyla yok olma tehlikesi altında olan 12 bin yıllık şehir Hasankeyf’e gönül verenlerin, bu trende buluşacaklarını ifade etti.

Kültür ve doğa festivali havasında geçecek olan "Hasankeyf’e Sadakat Yolculuğu" için Devlet Demir Yollarından özel tren kiralandığını belirten Eken, "Kuşetli ve pulman seçenekleri olan trenin özel toplantı vagonunda sunuş ve söyleşiler yapılacak, tren partisi düzenlenecek ve müzik dinletileri olacak. Yolculuk, yüzyıllardır Dicle Vadisi’nde yükselen Hasankeyf’in sular altında kalmaması için çok sayıda uzmanın rehberliğinde gerçekleştirilecek" dedi.

Kaynak: Milliyet Gazetesi 23 Temmuz 2007
















 
Süper Teyze 438
   Ali ve Oktay sohbet ediyorlardı :   Senin baban spor yapar mı ? dedi Oktay. - Evet, dedi Al,i. Harika bir pul kolleksiyoncusudur ! - Ama pul toplamak spor sayılmaz ki, dedi  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.