Çocuklara ilk ders, susuzluk
 

Su kesintisi uygulamasına dün geçilen Ankara’da, okulların açılma tarihini önümüzdeki günlerde netleştirecek Milli Eğitim Bakanlığı, "acil" kodlu bir çalışmayla Türkiye genelinde 17 Eylül’de başlayacak 2007-2008 öğretim yılının "ilk" dersini belirledi.

Buna göre, yeni dönemin ilk dersi, ilköğretim 1’den lise son sınıfa kadar "su tasarrufu" olacak. Sınıfa giren öğretmen "selamlama ve tanışma"nın ardından ilk derse geçecek. Sınıf ve yaş düzeyine uygun hazırlanan program çerçevesinde, öğrencilerin dikkati, "Türkiye’yi de içine alan kuraklık tehlikesi"ne çekilecek. Tehlikenin boyutu, önlem alınmaması halinde ortaya çıkacak tablo görüntü ve materyallerle desteklenerek aktarılacak. "Alarm" niteliğini taşıyan ilk dersin devamı olacak. Yıl boyunca "tehlikeler", "neler yapılabileceği", "sorumluluklar", "beklenenler" gibi başlıklar altında ele alınacak konunun, mevcut program içeriklerine göre işlenmesine, yine "belirli gün ve haftalar" kapsamında üzerinde durulmasına devam edilecek. 

Kaynak:Hürriyet Gazetesi 2 Ağustos 2007

 

 
Süper Teyze 427
  İki iyi arkadaş,  Aysu ve Deniz, yemek pişirme işine merak sarmışlardı. bir araya geldikleri zaman, annelerinin yemek kitaplarını çıkarıyor, denemek istedikleri yemek tariflerini defterle devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.