Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı
 

“Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaslığı”nda, beşinci öğretim yılı için Hogwarts’a dönen Harry, büyücü camiasının büyük çoğunluğunun onun kötü Lord Voldemort’la karşılaştığını inkar ederek, Lord Voldemort’un döndügü haberine kulak tıkamayı tercih ettiklerini görür.

Hogwarts’ın saygın müdürü Albus Dumbledore’un kendisinin konumunu zayıflatarak yerine geçmek için Voldemort’un döndügü yalanını söyledigini düşünen Sihir Bakanı Cornelius Fudge, Dumbledore ve Hogwarts ögrencilerinin hareketlerinden haberdar olabilmek için okula yeni bir Karanlık Sanatlara Karşı Savunma öğretmeni atar. Ama Profesör Dolores Umbridge’in Bakanlıktan onaylı savunma büyüsü dersi onları ve tüm büyücü camiasını kendilerini tehdit eden karanlık güçlere karşı ne yazık ki savunmasız bırakır; bu yüzden, arkadaşları Hermione ve Ron’un teşviki üzerine, Harry konuya el atar. Kendilerine “Dumbledore’un Ordusu” adını veren küçük grupla buluşan Harry, onlara Karanlık Güçlere karşı nasıl savunacaklarını öğreterek, bu genç ve cesur büyücüleri kendilerini bekleyen olağanüstü savaşa hazırlar.

Yönetmen: David Yates
Oyuncular: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Helena Bonham Carter, Michael Gambon 
Senaryo: J.K. Rowling(Kitap), Michael Goldenberg(Kitap)
Müzik: Nicholas Hooper(Kitap)
Tür: Macera, Dram, Fantastik
Gösterim Tarihi: 10.08.2007
Süresi: 142 dk.

Kaynak: Vatan Gazetesi 28.07.2007

 
Süper Teyze 153
Tarih dersinde sözlüye kalkma sırası Alperdeydi. Öğretmen numarasını okuyunca isteksiz kalktı tahtaya : -  Anlat bakalım Alper, dedi öğretmen. Eski Romalılar hakkında neler biliyorsun ?  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.