Çin Yine Oyun Yasakladı
 

Çin Kültür Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada İsveçli Paradox Entertainment adlı firmanın geliştirdiği Heart of Iron’ın Çin’in oyun ve internetle ilgili düzenlemelerini ihlal ettiği ve yasaklandığı vurgulandı.

Açıklamaya göre, web siteleri oyunu yayınlayamayacak ve oyunun tüm CD’lerine de el konulacak. Oyunun indirilmesi, yüklenmesi ve oynanmasına izin veren tüm internet kafeler de kapatılmaya kadar varan çeşitli cezalara çarptırılacak.

‘PROJECT IGI2: COVERT STRIKE’ DA YASAKLANMIŞTI

Çin’de daha önce de Çin’in ulusal imajına zarar verdiği gerekçesiyle Norveç yapımı ‘Project IGI2: Covert Strike’ adlı oyun yasaklanmıştı. Çinli yetkililer, Çin’de istihbarat hırsızlığı yapan ve bazı sabatojlar düzenleyen paralı askerlerin işlendiği oyun için “Çin’i karalıyor” demişti.

ABD’nin ardından dünyanın en büyük ikinci internet nüfusuna sahip olan Çin’de bilgisayar oyunları giderek büyüyen bir pazar haline geliyor. 2002 yılında oyun gelirlerinin 110 milyon doları bulduğu Çin’de geniş bant kullanımının ve yerli üreticilerin artmasıyla birlikte oyun pazarında büyük bir büyüme yaşanması bekleniyor.

Pekin yönetimi gençleri zararlı fikirlerden korumak ve muhaliflerin dış dünyaya hükümet karşıtı görüşlerini ulaştırmasını engellemek amacıyla internet üzerinde de katı sansür uyguluyor.
Kaynak: Hürriyet 31 Mayıs 2004

 
Süper Teyze 135
Öğretmen Nazlı’yı sözlüye kaldırdı. Nazlı süslü püslü tatlı bir kızdı ama derslerde pek iyi sayılmazdı. Tahtaya kalkınca da gözlerini kırpıştırarak : - Sorunuzu bekliyorum öğretmenim ! dedi.  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.