Gmail’e Reklam Kısıtlaması Yolda
 

Abonelerine 1 gigabyte’lık depolama alanı vereceğini ilan ederek e-posta alanında yeni bir akımın öncüsü olan Google’ın Gmail servisi daha hizmete girmeden hukuk engeline takıldı. California eyalet sentosunda kabul edilen yasayla Gooole’a reklam kısıtlaması getirilmesi konusunda ilk adım atılmış oldu.

BBC’nin haberine göre, Senatör Liz Figueroa’nın verdiği yasa teklifi Google’ın abonelerinin e-postalarını tarayarak konu başlığına göre mesajlara reklam yerleştirmesini engellemeyi öngürüyor. Tasarının diğer hedefleri arasında, Google’ın bu bilgileri kayıt altına alması ve kişisel bilgileri diğer firmalara satmasının önlenmesi de var.

 GOOGLE UZLAŞMAYA ÇALIŞIYOR

 Tasarının yasalaşması için California Meclisi’nden de geçmesi, ardından da Vali Arnold Schwarzenegger tarafından onaylanması gerekiyor. California merkezli Google yetkilileri, hem kanun yapıcıların mahremiyet endişelerini giderecek hem de kendilerini tatmin edecek bir çözüm bulmak için uzlaşı arayışlarının sürdüğünü belirtti.

 Google’ın 1 Nisan’da duyurduğu Gmail servisi halen test aşamasında. Google, kullanıcıların ücretsiz yararlanacağı bu servisi finanse etmek için mesajlara konu başlığına göre reklam yerleştirmeyi planladığını açıklamıştı. Firma ayrıca kullanıcılar mesajlarını tamamen silse bile bunları sistemde saklamaya devam edeceğini duyurmuştu. 1 GB’lik e-posta haberi internet kullanıcılarını heyecanlanırken Google’ın reklam politikası bazı endişelere de yol açmıştı.

 Bu endişeyi taşıyanlardan bir olan Senatör Figueora Google’ın Gmail’i bu şekilde kullanmasını engellemek için harekete geçti. Figueora kullanıcıların internet tabanlı iletişiminin kişiye özel ve güvenli olması gerektiğini savunuyor.

 ‘1 GB KARDEŞLİĞİ’

 Google’ın ardından bir İsrail firması ilk 1 GB’lik ücretsiz alanı kendilerinin vermeye başlayacağını açıklayarak, internet devine meydan okumuştu. Daha sonra Google’un ezeli rakibi Yahoo devreye girerek 4 MB’lık ücretsiz e-posta kapasitesini 100 MB’a çıkaracağını duyurdu ve Yahoo’yu Lycos izledi. Bunların yanı sıra Spaymac adlı Macintosh odaklı küçük bir firma da 1 GB’lık alan sunuyor.

 Yarışa son katılan firma ise İngiliz Planet-Tolkien.com oldu. Çarşamba gününden itibaren Web tabanlı 1 GB’lik e-posta alanı veren şirket aylık 7 dolar istediği servisin şu ana kadar bin 800 müşteriye ulaştığını açıkladı.
Kaynak: Hürriyet 31 Mayıs 2004

 
Süper Teyze 445
    Yaşlı kadın panik içinde veteriner doktora anlatıyordu : - Yardım edin doktor bey ! Kedim çok hasta ! Sancılar içinde kıvranıyor ! Doktor kadını yatıştırmaya çalıştı : - Sakin olun t devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.