Sarkozy: Karizmasıyla dünyayı baştan çıkardı
 

Sarkozy: Karizmasıyla dünyayı baştan çıkardı   

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, "Pavarotti, en tanınmış opera sanatçısıydı. Sanat kalitesi, sıcaklığı ve karizması dünyayı baştan çıkarmıştır" diyerek ünlü tenoru övdü.

İspanyol tenor Placido Domingo, 1990’daki "3 Tenor" konseri kapsamında birlikte sahne aldığı Pavarotti için, "Mükemmel sesine her zaman hayran oldum. Hatasız ses rengi vardı. Espri anlayışını çok severdim. Jose Carreras ve onla çıktığımız konserlerden önce o kadar çok eğlenirdik ki, sahneyi unuturduk" diye konuştu.

Carreras ise İsveç’te yaptığı açıklamada, Pavarotti’yi tüm zamanların en önemli tenorlarından biri olarak daima hatırlayacağını söyledi ve "karizmatik, mükemmel bir kişiliğe sahipti" dedi.

Pavarotti ile 1965’te sahne alan soprano Joan Sutherland da sanatçının sesini överek, "Sesinin kalitesi çok farklıydı. Onun sesini duyduğunuzda hiç tereddüt etmeden, ’Bu kesinlikle Pavarotti’ derdiniz" ifadesini kullandı.

İngiliz tenor Russell Watson da, "Pavarotti’nin inanılmaz bir ses gücü ve kontrolü bulunduğunu, hayatı da dolu dolu yaşadığını" söyledi.

Londra’daki Covent Garden Royal Opera House’dan yapılan açıklamada, "Sesinin duygulu ve mükemmel kalitesiyle insanlara temas edebilen eşsiz bir yeteneği vardı" denildi.

İtalyan film direktörü Franco Zeffirelli, Pavarotti’yi diğer meslektaşlarından ayrı tuttu. Zeffirelli, "Pavarotti bir yana, diğer tenorlar bir yana" diye konuştu.

Kaynak: 07 Eylül 2007 Hürriyet Gazetesi  

 
Süper Teyze 370
Öğretmen Türkçe dersinde anlatacaklarını bitirdikten sonra, dersin başından beri arkadaşlarıyla sohbet eden ve kendisini hiç dinlemeyen Bora’yı tahtaya kaldırdı : - Neden dersi dinlemiyorsun oğlu devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.