Kleopatra kumu protestosu
 

Muğla'nın Sedir Adası'nda, dünyaca ünlü Kleopatra plajında güneşlenme yasağı getirilmesine tepki gösteren turistler, denizde oturma eylemi yaptı

Güneşlenmek yasak
İKİ yıl önce terlik ve havluyla girmenin yasaklandığı Kleopatra plajında, bu yıl da "plajdaki kumları korumak" için güneşlenme yasağı getirildi. Plajın önüne ipler çekilerek ziyaretçilerin girmesi engellendi. Terlikle ve havluyla plaja girme yasağına uyan turistler, güneşlenme şanslarını da kaybedince tepki göstererek Kleopatra plajının önünde, denizin içinde oturma eylemi yaptı.

Vücutlarına kum sürdüler
VÜCUTLARINA kum sürerek yasağı protesto eden turistler "Biz buraya, ününü duyduğumuz Kleopatra plajında denize girmek için geliyoruz" dedi. Plajdaki kumların korunması gerektiğini ancak bunun yasak getirerek değil, bilinçli bir şekilde yapılabileceğini belirten turistler, "Plajda güneşlendikten sonra duş alınarak mayolara yapışan kumlar yine burada kalabilir" dediler.

Mısır'dan getirildi
MUĞLA Kültür ve Turizm Müdürü Osman Murat Süslü, "Son 20 yılda kum seviyesinin azaldığı belirlendi. Tatilciler arka bölümdeki şezlonglarda güneşlenebilecek" dedi. Efsaneye göre, dünyada sadece Kızıldeniz'de ve Kleopatra'da bulunduğu söylenen beyaz kumlar 3 bin yıl önce Kleopatra için Romalı komutan Antonius tarafından gemiyle Mısır'dan getirildi.

Kaynak:07 Eylül 2007 Milliyet Gazetesi

 
Süper Teyze 240
Erdal ve Yasin, okul çıkışı konuşuyorlardı.Erdal arkadaşına sordu : - Bu öğledensonra ne yapıyorsun ? - Hiçbir şey ! diyerek omuz silkti Yasin. Erdal  sevinçle atıldı : - Ben de sana  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.