Çin taklitte kendini aştı
 

Binlerce kişi bu cihaza sahip olabilmek için günlerce kuyrukta bekledi. iPhone, şu anda sadece Amerika’da satılıyor ve içine bir başka sim kart takıldığında çalışmıyor. Yani başka ülkede kullanmak mümkün değil. (Önceki gün bu kilit kırıldı ancak yaygın değil). Çin merkezli Meizu firması ise piyasaya çıkmasından sadece 1 ay sonra iPhone’un tüm şifrelerini çözerek bir klon telefon üretti. Öyle ki, iPhone’da bulunmayan zoom, çift kamera, video kaydedici gibi özellikleri bile eklemeyi başardılar.

Hatta firmanın MiniOne adıyla önümüzdeki ay piyasaya çıkarmayı planladığı bu yeni ürün Windows işletim sistemiyle çalışıyor. İnternet Meizu’nun bu yeni ürünü konusundaki tartışmalarla dolup taştı. Çinli mühendisler tarafından üretilen bu telefon Popular Science dergisi tarafından Çin’deki klon ürün piyasasının gözbebeği seçildi. Hatta Çin’in bundan sonra taklit ürünler başkenti olmaktan öteye giderek ürünlerin kopyalanıp geliştirildiği bir ülke haline geleceği belirtiliyor. Çinli mühendisler ise, “Mikroçipi olan her şeyi kopyalarız” diyor. 

Kaynak:  11 Aylül 2007 Vatan Gazetesi

 
Süper Teyze 99
  Annesi Korhan’a seslendi : - Kardeşin neden ağlıyor oğlum  ? - Çünkü Bana çok kızdı ! - Peki neden ? - Çünkü ona yardım ettim. Korhan’ın annesi şaşırdı : -Yardım ettiğin devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.