Güle ağlaya ders başı...
 

İlköğretim birinci sınıf öğrencileri ile anasınıfı öğrencileri, okula uyum sağlamaları ve öğretmenlerine alışmaları için bir hafta önceden ders başı yaptı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ilköğretime yeni başlayan çocukların bir anda büyük şok yaşadıklarını belirterek, miniklerin okula uyumu için bir haftalık sürenin yeterli olacağını belirtti.
Ankara’da Gülen-Muharrem Pakoğlu İlköğretim Okulu’nu ziyaret eden Çelik, küçük öğrencilere başarılar diledi. Çelik, ilköğretim 1. sınıf ile anaokulu öğrencilerinin bir hafta erken okula başlaması uygulamasına "uyum eğitimi" adını verdiklerini, uygulamadan son derece iyi sonuçlar alındığını kaydetti.
Minik öğrencilerin okulla ilk tanışmalarını daha özel bir ortam içinde gerçekleştirdiklerini anlatan Çelik, şunları söyledi:

Öğrenciler kaynaşıyor
"Okul bahçesinde, koridorlarda binlerce öğrencinin bir anda doluştuğunu düşünün. İlkokula yeni başlayan çocuklar bir anda büyük şok yaşıyor. Bu uygulamayla minik öğrenciler öğretmenleriyle, arkadaşlarıyla kaynaşma yaşıyor. Geçen sene muazzam sonuç aldık. Bu sene okulöncesi eğitimde de aynı uygulamayı başlattık. Minikler okula başladılar ve hallerinden memnunlar."
Daha sonra okulu gezen Çelik, minik öğrencilerle sohbet etti. Uyum programı kapsamında sınıflarda gerçekleştirilen etkinliklere katılan Çelik, velilere program hakkında bilgi verdi.
İlköğretimin diğer sınıflarında ve ortaöğretim kurumlarında okuyan öğrenciler ise 2007- 2008 eğitim-öğretim yılına 17 Eylül’de başlayacak.

Kaynak: 11 Eylül 2007 Milliyet Gazetesi

 
Süper Teyze 142
Ceren annesiyle birlikte bayram tatili için İtalya’ya gitmişti. Bir yandan geziyorlar, bir yandan alışveriş ediyorlar, bir yandan da İtalyan mutfağının leziz çeşitlerini tadıyorlardı. İlk gün pizza  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.