Ölümle burun buruna
 

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde fırtınalı havada tekneyle denize açılan Alman turistler ölümle burun buruna geldi.

Kardak Kayalıkları açığında teknenin yelken direkleri kırıldı, dümeni kilitlendi. Saatte 80 kilometre hızla esen şiddetli rüzgar ve yaklaşık 6 metre yüksekliğindeki dalgaların etkisiyle sürüklenip Çatal Ada’nın kayalıklarına çarpan teknedeki 4 Alman turist Sahil Güvenlik ekibi tarafından karaya çıkarıldı.

Alman turistler, 4 gün önce Marmaris’teki Alkor Yatçılık ve Seyahat Limited Şirketi’nden 12 metrelik polyester yat kiralayıp Ege Denizi’ne açıldı. Kaptan Hainz Jurgen Kurt Hess, oğlu David Hess, eşi Sarrah Jeshica Hess ve Magayanti Tanvadjaya, geçen pazar günü akşam saatlerinde Gümüşlük’ten Yunanistan’ın Leros Adası’na geçmek için fırtınalı havada yola çıktı. Kaptan Hess Kardak açıklarına geldiğinde rüzgarın şiddetlenmesi üzerine Turgutreis’e dönmeye çalıştı.

Turgutreis’e 3 mil uzaklıktaki Çatal Ada ile Kardak Kayalıkları arasında, şiddetli rüzgar nedeniyle ‘Stork’ adlı yatın yelken direği kırıldı, dümeni kilitlendi. Yüksekliği 6 metreye varan dalgalarla Kardak Kayalıkları’nın güneyinden Çatal Ada’ya doğru sürüklenen yattakiler büyük korku yaşadı. Bölgede seyahat halinde olan ve Turgutreis Limanı’na girmeye çalışan ‘Tatamanca’ isimli katamaran tipi Alman bayraklı yattakiler, sürüklenen Almanlar’ı görerek Sahil Güvenlik Komutanlığı’na durumu bildirdi. Kaptan Hess de İngilizce anonsla ‘Çatal Ada yakınlarındaki kayalıklara çarpmak üzereyiz, parçalanacağız’ diyerek yardım istedi.

İhbar ve çağrı üzerine Turgutreis’teki 82 borda numaralı Sahil Güvenlik Botu denize açıldı. Turgutreisli denizciler de kaptan Feryat Arap yönetimindeki ‘Love Joy’ isimli gulet yatla Alman turistleri kurtarmak için yerleşimin olmadığı Çatal Ada’ya hareket etti. Ancak sürüklenen yat, dün saat 17.00 sıralarında Çatal Ada sahilinde bulunan kayalıklara çarparak durdu. Kayalıkların üzerinde yan yatan yattan, askerlerin yardımıyla güçlükle çıkarılan Alman turistler Sahil Güvenlik botuna alınarak Turgutreis’e getirildi.

Sağlık kontrolünden geçirilen Almanlar’ın durumlarının iyi olduğu ve Sunsail Otel’de dinlenmeye çekildikleri belirtildi. Kaptan Hainz Jurgen Kurt Hess yaptığı açıklamada, “Sahil kesimlerinde rüzgarın az olması bizi yanılttı. Bodrum kıyılarında gezdikten sonra Yunan adalarını ziyaret etmek istiyorduk. Ege Denizi’ne açılınca şiddetli fırtınaya yakalandık. Yelkenleri ve dümeni kontrol etmekte büyük güçlük çektik. Dümen kilitlendi. Sürüklenerek adadaki kayalıklara çarptık. Acil yardım çağrımıza çok kısa zamanda yetişen askerler sayesinde ölümden döndük, çok teşekkür ediyoruz. Kalan 10 günlük tatilimizi yine tekne kiralayarak sürdüreceğiz” dedi.
 
Kaynak: Hürriyet Gazetesi 24 Eylül 2007

 
Süper Teyze 95
  İpek annesine seslendi : - Anneciğim ! Anneciğim ! Yediğim elma kurtluymuş ! Farkına varmadan yutuverdim kurtçuğu ! Annesi kızını yatıştırmaya çalıştı : Korkma yavrum, bir şey olmaz devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.