Üç ayda 140 çocuk tarladan okula döndü
  İlköğretim Genel Müdürlüğü’nce atanan öğretmenler Karataş ilçesindeki çadırları gezip okul çağındaki çocukları tespit etti. ’Pamuk kadar beyaz bir gelecek için her şeyden önce eğitim’ sloganlı projenin iki yıllık döneminde 180 öğrenci yatılı okula, 844 öğrenci Karataş’taki Yemişli Köyü İlköğretim Okulu’na yerleştirildi. Süresini dolduran proje, olumlu sonuçlar vermesi üzerine, İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü’ne devredildi.
Çadır çadır dolaşıp okul çağındaki çocukları tespit eden dört sözleşmeli öğretmen, sadece iki ay içinde 34 çocuğu yatılı bölge okuluna, 106 çocuğu da çadır çevresindeki iki okula yerleştirdi. Karataş Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Yanarateş, okula kazandırılan çocukların durumundaki değişimi fark eden ailelerin ikna olmaya başladıklarına dikkat çekti. Yanarateş, "Bizim artık tek sorunumuz kaldı. O da maddi destek. Masrafları ne kadar düşürebilirsek, ailelere o kadar destek olmuş oluruz. Hep birlikte yeni umutlar yeşertelim" dedi.

Kaynak: Radikal Gazetesi 24.09.2007
 
Süper Teyze 255
Öğretmen sınıfın en zeki öğrencilerinden  Neşe’ye sordu : - Sence zürafaların boyunları neden çok uzundur kızım ? Neşe cin gibi gülümseyerek cevap verdi : - Ağaçların yüksek dallarında devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.