Hemen her gıdaya alerjisi olan çocuk, sadece 5 yiyeceği yiyebiliyor
  İngiltere’de, nadir görülen bir hastalık yüzünden hemen hemen her tür besine alerjisi olan bir çocuk, sadece 5 yiyeceği yiyebiliyor. Tyler Savage adlı 12 yaşındaki çocuk ne zaman süt ürünleri veya tahıl, yumurta, soya, laktoz ve gluten içeren gıdalar alsa çok hasta oluyor.

Tyler sadece tavuk, üzüm, havuç, patates ve elma yiyebiliyor."Thisislondon" internet sitesindeki habere göre, bu gıdalarla beslenmesi yetmediği için de gerekli vitamin ve mineraller doğrudan çocuğun midesine bir tüp vasıtasıyla veriliyor. Annesi, Tyler’ın hastalığının ilk 6 yaşında ortaya çıktığını, bir lokma yemek yediğinde bile acı içinde kıvranmaya başladığını ve bunun sonucunda hızla kilo kaybettiğini anlattı.

Başlangıçta kendilerine bunun mide enfeksiyonundan kaynaklandığının söylendiğini anlatan anne, nihayet geçen sene yapılan araştırmalar sonucunda bunun, bağırsakların çok sayıda akyuvarlar ürettiği, nadir görülen bir hastalık olduğunun anlaşıldığını söyledi.

Bu hastalıkta, akyuvarların minik bir bağışıklık sistemi gibi işlev gördüğü ve bu sebeple sindirim sisteminden geçen gıdalara saldırdığı bildirildi.

Kaynak: Milliyet Gazetesi 02 Ekim 2007
 
Süper Teyze 418
 Kentin en şık ve pahalı restaurantlarından birine girmeye çalışan genç adamı şef garson kapıda durdurdu : - Özür dilerim bayım ama restaurantımızda kravat mecburiyeti vardır. - Fakat benim k devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.