Mevlana Müzesi’nde ziyaretçi rekoru
 

Mevlana'nın 800. doğum yıldönümü nedeniyle Mevlana Müzesi'ni hafta sonu, 2 günde yaklaşık 14 bin kişi ziyaret etti. Konya Müze Müdür Yardımcısı Dr. Naci Bakırcı, önceki gün Konya Atatürk Stadı'nda Mevlana'nın 800. doğum yıldönümü nedeniyle yapılan kutlama programının büyük ilgi gördüğünü belirtti.

Bakırcı, Mevlana'nın 800. doğum yıldönümü çerçevesinde düzenlenen etkinliği izlemek isteyen ve "bir daha böyle bir yılı yaşayamayız" diye düşünen çok sayıda kişinin Konya'ya geldiğini söyledi. Bakırcı, etkinlik için Konya'ya gelenlerin ayrıca Mevlana Müzesi'ni de ziyaret ettiklerini belirterek hafta sonunda rekor sayıda ziyaretçi ağırladıklarını kaydetti. Hafta sonu 2 günde, yaklaşık 14 bin kişinin müzeyi ziyaret ettiğini dile getiren Bakırcı
şunları söyledi:

"Bu ziyaretçi sayısına geçtiğimiz yıl Şeb-i Arus'ta bile ulaşamamıştık. 14 bin ziyaretçi rakamı, bugüne kadarki hafta sonları içinde bir rekor olarak nitelendirilebilir. Türkiye'den hafta sonu en yoğun ilgiyi İstanbul'dan gelen gruplar gösterdi. Yurtdışından en fazla ziyaretçi İran'dan gelirken, bu ülkeyi sırasıyla ABD, Arap ülkeleri, Hollanda takip etti."

Bakırcı, hafta sonu 29-30 Eylül tarihlerinde yine bilet fiyatlarının 2 YTL olarak uygulandığını, öğrenci, yaşlı ve grupların ise müzeyi ücretsiz ziyaret ettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Milliyet Gazetesi 02 Ekim 2007

 
Süper Teyze 300
Arda ve Ada okumayı çok seven iki arkadaştılar. Okudukları kitapları değiştirmekten,sonra da onlar üzerine sohbet etmekten çok hoşlanırlardı. Bir gün Arda , Ada’ya sordu : - Son okuduğumuz kitapt devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.