Boğaz’da cumhuriyet karnavalı
 

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi’nce hazırlanan cumhuriyetin 84. kuruluş yıldönümü göz kamaştırdı. Ellerinde Türk bayraklarıyla sahile akın eden binlerce vatandaş, Boğaziçi Köprüsü ile Kız Kulesi arasındaki ışık, ses, lazer ve havai fişek gösterilerini hayranlıkla izledi. 2 milyon 250 bin YTL’ye mal olan gösteri, Başkan Kadir Topbaş’ın Dolmabahçe’den verdiği startla 16 ayrı noktadan fırlatılan havai fişeklerle başladı.

GÖSTERİLERDE fişek, kuyruklu yıldız, renk şelalesi, çoklu atış ve şamandıradan oluşan toplam 48 bin atış yapıldı. Boğaz Köprüsü üzerinde 800 metre uzunluğunda ateş şelalesi oluşturuldu. Binlerce vatandaş sahil şeridi boyunca gösteriyi izledi. Dolmabahçe Sarayı’nda valilik tarafından düzenlenen resepsiyona Vali Muammer Güler, 1. Ordu Komutanı Org. İsmail Koçman’la eşi, Harp Akademileri Komutanı Org. Hasan Aksay’la eşi İclal Aksay ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş katıldı.

Bağdat Caddesi kırmızı-beyaz

KADIKÖY Belediyesi’nin düzenlediği ’Cumhuriyete Bağlılık ve Saygı Yürüyüşü’ne binlerce vatandaş katıldı. Şehitler için siyah, bayrak için kırmızı giyinen vatandaşlar yürüyüşün yapılacağı Bağdat Caddesi’ne akın etti. Düzenlenen fener alayına da vatandaşlar pencerelerden bayrak açarak alkışlarla destek verdi. Marşlar ve sloganlar eşliğinde gerçekleşen meşaleli yürüyüşte, bazı vatandaşların ağladığı görüldü.

Kutlamada tatsız kaza

İSTANBUL Boğazı’nda düzenlenen kutlamalara katılan bir balıkçı teknesi Anadoluhisarı açıklarında battı. Tekneden atlayan Hakan Dursun, Erdinç Tekinkaya ve Özgür Ceylan yüzerek kıyıya çıkarken, Hakan İlhan adlı genç ise kayboldu. Kurtarma ekipleri, yaptıkları çalışmalara rağmen İlhan’a ulaşamadı.

Kaynak: Milliyet Gazetesi 30 Ekim 2007

 
Süper Teyze 443
 Umut, okulun ilk günü kantinde gördüğü Sevinç’ten çok hoşlanmış, bakışlarını dakikalarca kızın üzerinden ayıramamıştı. Ders dinlerken de aklında hep  Sevinç vardı. Son zilin çalmasına kad devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.