Harry Potter’a Sıkı Koruma
 

"Harry Potter ve Azkaban Mahkemesi Avrupa sinemalarındaki ilk gösteriminde gece görüş dürbünlü güvenlik görevlileri korsan çekime karşı göz açtırmadı. Sinemaya cep telefonu ve mini kamerayla girmek de yasaklandı.

Küçük büyücüye büyük koruma

"Harry Potter" filminin yapımcısı Warner Bros şirketi, filmin Londra’daki galasında korsan kayıt yapılmasını önlemek için sinemaya gece görüş dürbünlü güvenlik görevlileri yerleştirdi.

Şirketlerin trilyonlar harcayarak vizyona soktuğu filmleriyle ilgili en büyük kabusları korsan kayıttır. İlk gösteriminde yapılan korsan kayıtlar, film sinemalarda vizyona girmeden DVD ve VCD olarak karaborsada satılmaya başlayınca gişe hasılatları müthiş darbeler alır. İşte bu duruma son vermek isteyen Warner Bros şirketi, "Harry Potter" serisinin son filminde inanılmaz güvenlik önlemleri aldı. İngiltere’nin başkenti Londra’da yapılan galada "Harry Potter ve Azkaban Tutsağı" filminin oyuncuları ve çok sayıda ünlü davetli boy gösterdi.

İKİ BUÇUK SAAT SÜRÜYOR
Warner Bros şirketi, ilk gösterim ve galanın yapıldığı sinema salonlarına gece görüş dürbünü donanımlı çok sayıda güvenlik görevlisi yolladı. İki saat 22 dakika süren film boyunca da bu görevlilerden gözlerini izleyicilerin üzerinden ayırmamaları istendi. Sinemaya girenler cep telefonu yasağının yanı sıra tek tek aranan su ve patlamış mısır kutuları önlemiyle de karşılaştı. Konukların çantaları da mini kamera olması ihtimaline karşın sıkı aramadan geçirildi. "Harry Potter"ın yeni filminin izleyiciyle buluşacağı sinemalardan biri olan Vue’nün sahibi Jamie Graham, alınan yoğun güvenlik önlemleriyle ilgili şunları söyledi: Daha önce hiçbir şirketin bu kadar tedbir aldığını görmemiştim. Sinemalara yollanan kopyaları dahi koruma altında tutuyorlar... Vizyona girmeden 4 gün önce yapılan ilk gösterimi nedeniyle Warner Bros yetkikileri, filmin internette korsan olarak satılmaya başlamasından endişe ediyor. Daha önceki Harry Potter filmleri "görüntüden geçen bir sinema izleyicisi, hapşırmalar, gülüşmeler" duyulan kötü kayıtlar halinde de olsa kaçak VCD ve DVD olarak karaborsaya çıkmıştı
.
Kaynak: Sabah 1 Haziran 2004

 
Süper Teyze 257
Arda ile Ayşe Hayvanat bahçesinde dolaşırken konuşuyorlardı. Ayşe sordu : - Aslanların kafaları neden böyle kocaman sence ? Arda : - Neden olacak, dedi. Başlarını kafeslerinden dışarı uzata devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.