Çocukların gözünden Türkiye sergisi açıldı
 

Çocukların kendilerini, çevrelerini ve ülkelerini nasıl algıladıkları ve nasıl anlatmak istedikleri konusunda fikir sahibi olmak ve bu konuda kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla yola çıkan NTVMSNBC, ortaya çıkan gurur verici ürünü şimdi kamuoyu ile paylaşıyor. NTVMSNBC, en kapsamlı sosyal sorumluluk projelerinden biri olan “Çocukların Gözünden Türkiye” fotoğraflarını şimdi sanal ortamda sergilemeye başladı.

NTVMSNBC’nin Milli Eğitim Bakanlığı’nın işbirliği Kodak Türkiye’nin katkılarıyla hayata geçirdiği proje kapsamında; Bursa, Ankara, Trabzon, İzmir, Adana, Diyarbakır, Van ve İstanbul olmak üzere 8 ilden 512 yetenekli çocuğun çektiği ve sergilenmeye değer görülen ‘Türkiye fotoğrafları’, ntvmsnbc.com/modules/cocuklarin_gozunden adlı web adresinde kamuya açıldı. Sitede çocukların çektiği fotoğrafların yanı sıra mektupları ve eğitim videolarına da yer veriliyor.

VİDEOLAR, FOTOĞRAFLAR...
Ayrıca eğitimcileri fotoğrafçı Hüsnü Atasoy’un liderliğinde değişik kareler yakalayan öğrencilerin geçirdikleri keyifli anlara dair Atasoy’un objektifine yansıyan kareler ve videolar da ayrı bir başlık altında yine site ziyaretçileri için sunuluyor.

HANGİ FOTOĞRAF?
Öte yandan küçük fotoğrafçıların çalışmaları siteyi ziyaret edenler tarafından oylanabiliyor. Okuyucular en çok etkilendikleri fotoğraf karesini çeken küçük fotoğrafçıya oy vermek için ;
ntvmsnbc.com/modules/cocuklarin_gozunden adresine girmesi ve beğendiği fotoğrafı puanlaması yeterli.

PROJE NASIL GERÇEKLEŞTİRİLDİ?
“Çocukların Gözünden Türkiye” projesi, yedi coğrafi bölgeyi temsilen yedi il; Bursa, Ankara, Trabzon, İzmir, Adana, Diyarbakır, Van ve İstanbul’da, her kentte dört okuldan onikişer öğrenci olmak (64 kişi) üzere öğrencilerin katıldığı serbest bir fotoğraf çalışmasını kapsadı.

YETENEKLİ ÇOCUK MAKİNEYİ TUTUŞUNDAN BELLİ!
NTVMSNBC’nin Milli Eğitim Bakanlığı ve Kodak firmasının işbirliği yaptığı bu projede alan eğitiminde fotoğrafçı Hüsnü Atasoy görev aldı. Atasoy; “Çocuğun gözü kalbi gibi saf. Fotoğraf çekmeye giderken hiçbir önyargıları yok,” diyor. Yetenekli çocukların ise makineyi tutuşundan, duruşuna kendini belli ettiğini de ekliyor.  

Atasoy, “Kimi eline ilk defa bir dijital fotoğraf makinesi aldı, kimi babasının, ablasının makinesine el süremezken onlara akıl verecek kadar detay öğrendi… Bu çocuklar müthiş!” diyerek düşüncelerini aktarıyor.

Kaynak: www.ntvmsnbc.com
 01.11.2007

 
Süper Teyze 214
Selen, sabah uyandığından beri okula gitmemek için binlerce neden öne sürdü : Önce karnının ağrıdığını söyledi.Sonra bir önceki gün beden eğitimi dersinde bacağına kramp girdiğini, bu yüzden rahat y devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.