Büyük kardeşler daha zeki oluyor
 

Amerikan TIME Dergisi, kardeşler arasındaki zeka, dış görünüm ve kariyer farklılıklarını kapağına taşıdı. IQ ile doğum sırası arasındaki ilişki üzerine yapılan yarım asırlık çalışmadan yola çıkan Time, Norveçli bilim adamlarının yaptığı iki farklı araştırmaya da yer verdi. Oslo Üniversitesi’ne bağlı Ulusal Sağlık Enstitüsü ve Norveç Silahlı Kuvvetleri Tıp Servisi’nin ortaklaşa yaptığı araştırmaya göre, ilk doğan çocukların IQ seviyeleri kardeşlerine oranla 3 puan daha yüksek oluyor. Büyük kardeş aileye daha önce geldiği için hayat tecrübesi de daha fazla oluyor.

KÜÇÜKLER ÇELİMSİZ

TIME, sonradan doğanların büyük kardeşlerine oranla daha kısa ve daha az kilolu olduklarını da yazdı. Önce doğanlar kardeşlerine oranla iş hayatında da daha başarılı oluyor ve daha yüksek ücret alıyor. Küçük kardeşler de kendilerini göstermek için spor, müzik ve tiyatro gibi başka alanlarda kendilerini geliştiriyor.

Kaynak: Akşam Gazetesi -7 KAsım 2007

 
Süper Teyze 166
Sabah erkenden oto tamircisine gelen adam : -  Arabamın klaksonunda bir problem var, hemen onarabilir misiniz ?  diye sordu. Usta arabayı gözden geçirdikten sonra : -Fakat beyefen devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.