Bu Takıları Onlar Çizdi
 

İş ve sanat dünyasının ünlü isimleri, kimsesiz çocuklar yararına gerçekleştirilen ‘Ünlülerin Gözüyle Takı’ isimli proje çerçevesinde biraraya geldiler ve ayrı konseptlerde gümüş takılar tasarladılar.

Anadolu çizgilerinden esinlendi

Pop müziğin divası Ajda Pekkan, Sezgin Mücevherat’ın öncüsü olduğu projede ilginç tasarımıyla yer aldı. Takı tasarımında bir Anadolu tılsımından yola çıkan Pekkan, çizimini yaptığı takının tüm kötülüklere karşı koruyucu olacağına ve taşıyan kişiye şans getireceğine inanıyor. Ajda Pekkan, bu projenin kimsesiz çocuklara yönelik olmasının, teklifi kabul etmesinde önemli rol oynadığını belirtti.

Hayat felsefesini yansıttı

Projede ‘Dinlerin kardeşliği’ teması ile takı tasarımına imza atan iş adamı Osman Çarmıklı, ‘Daha önce bazı farklı konularda amatörce yaptığım tasarımlar oldu. Bu proje kapsamında Mevlana’nın ‘Ne olursan, kim olursan, nasıl olursan ol gel’ sözünden yola çıktım. Dünyanın belli başlı dinlerinin sembollerini biraraya getirmek istedim. Bu düşünce aynı zamanda hayat felsefemi de betimliyor’ diye konuştu.

İlhamı Aşk Tanrısı Eros oldu

İş dünyasının ünlü ismi Leyla Alaton Günyeli, takı tasarımında çıkış noktası olarak aşk tanrısı Eros’u kullanmış. Aşkın çok olduğu topraklarda sevgi ve barışın egemenliği olacağına dikkat çeken Leyla Alaton, kimsesiz sokak çocuklarının topluma kazandırılmasının hepimizin ortak sorumluluğu olduğunu düşünüyor. Eros, Leyla Alaton için çok önemli olmalı; zira oğullarından birinin adı Atlas, diğerininki Eros.

Bereket tanrıçasına ihtiyaç var

Projenin iddialı takılarından birini tasarlayan ünlü modacı Cemil İpekçi, takısında bereket tanrıçası Kibele’yi kullandı. İpekçi, yoksulluğun çok olduğu ülkelerde sokak çocuklarının da sayısının çok olduğuna dikkat çekti. Ünlülerin tasarladığı gümüş takı setleri, bugün So Chic mağaza zincirinin Bağdat Caddesi şubesinde tanıtılacak ve elde edilecek tüm gelir Umut Çocukları Vakfı’na bağışlanacak. 
Kaynak:Hürriyet 1 Haziran 2004

 
Süper Teyze 396
Kadın kocasına sordu : -Şekerim neden komşunun oğlunun trompetini ödünç aldın ? Sen trompet çalmayı bilmezsin ki ! -Adam gülümsedi : - Birkaç gün kafamı dinleyebilmek için karıcığım !  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.