Sigara Yasak
 

HANGİ ALANLARDA YASAK
* Teklif yasalaşırsa tiryakiler artık her açık alanda sigara içemeyecekler.
* Teklife göre, kamu hizmet binalarının koridorları dahil olmak üzere her türlü eğitim, sağlık, ticaret, spor, eğlence ve benzeri amaçlı binaların kapalı alanlarında sigara içilemeyecek.
* Taksiler dahil, kara, deniz ve havayolu toplu taşıma araçlarında sigara içmek yasak olacak.
* Dershaneler dahil ilk ve ortaöğrenim kurumlarının, 18’ini doldurmamış kişilere yönelik kültür ve sosyal hizmet binalarının, sağlık hizmetlerinin verildiği kurumların ve ibadethanelerin açık alanlarında tütün ve tütün ürünleri tüketilemeyecek.
* Açık havada spor, kültür, sanat ve eğlence faaliyetlerinin yapıldığı yerlerde de tütün ürünü kullanılamayacak.
* Sigara içilebilecek bölümler, statların açık alanında olacak. Otellerde, tütün ürünleri tüketilmeyecek. Tüketen müşteriler kendilerine tahsis edilen kısımlarda kalacak.

5 BİN YTL’YE KADAR CEZA
* Yasağın bulunduğu yerlerde sigara içenlere özel bölümler oluşturmayanlara da 500 YTL’den 5 bin YTL’ye kadar para cezası verilebilecek.
* Yasak olan yerlerde sigara içenlere çevreye izmarit, paket benzeri atıkları atanlara 50 YTL para cezası verilecek.
* 18 yaşından küçük çocuklara sigara satanlar altı aydan bir yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılacaklar. Tek tek sigara satanlara 250 YTL para cezası verilebilecek.
* Ulusal, bölgesel ve yerel yayın yapan televizyon ve radyolar, ayda en az 60 dakika tütün ürünleri alışkanlığının zararları konusunda uyarıcı, eğitici yayın yapacak. Her açık alanda da sigara içilemeyecek.

Kaynak :Ajanslar  9 Kasım 2007 Cuma

Gönderen: Tildem Enginbay

 
Süper Teyze 450
  Genç adam, öğle yemeği için küçük bir lokantaya girmiş, tas kebabı ve pilav ısmarlamıştı. Az sonra istediği yemekler geldi ve çok acıkmış olan adam hemen yemeye başladı. Yemekten birkaç kaşık  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.