Türk buluşlarına ödül
 

Almanya'da düzenlenen IENA 2007 Fuarında Türk buluşlarına altın ve gümüş madalyalar verildi.

Buluşların ve yenilikçi ürünlerin küresel pazarlara tanıtıldığı fuarda, 34 ülkeden 800'ün üzerinde buluş ve yenilik sergilendi.

Türk Patent Enstitüsü (TPE) de dünyanın en prestijli fuarlarından olan IENA 2007'ye katılım sağlayarak 3 Türk buluşunun küresel pazarlara tanıtımını temin etti.

TPE standında tanıtılan üç Türk buluşundan biri olan ''Devrilmeyen Merdiven Sistemi (Urfa Merdiveni)'' buluşuyla, serbest kategoride Murat Nural altın madalya aldı.

Yüksek yerlere tırmanmayı ve yukarıda kalarak çalışmayı kolaylaştırmak amacıyla geliştirilen sistemin özelliği; merdivenin dikey olarak yükselebilmesi. Oynar ayakları sayesinde düz olmayan toprak gibi yüzeylerde kolay kullanım imkanı bulunan merdiven dikey olarak durabildiği için bir başkasının tutmasına ya da bir yüzeye
dayandırılmasına gerek kalmıyor.

Törende, ''Yüksek Güçlü Lazer" buluşuyla yine serbest kategoride Ersin Doğan, gümüş madalyaya layık görüldü. Bu buluş, gerek demir çelik hassas kesimi gibi endüstriyel alanlarda, gerek cerrahi ameliyatlar tüy dökümü ve dövme sökme gibi tıbbi uygulamalarda, gerekse savunma sanayinde mesafe ölçümü güdüm sistemleri için işaretleyici olarak kullanılabiliyor.

''Seramik Filtre Üretim Yöntemi'' buluşu ise kolej ve üniversite kategorisinde Gürcan Gürses'e gümüş madalya kazandırdı.

Söz konusu yöntemle basınca ve ısıl şoklara dayanıklı çevreye dost ve ekonomik olarak üretilebilinen köpüksüz seramik filtre üretiliyor.

 Kaynak:Hürriyet Gazetesi 14 Kasım 2007

 
Süper Teyze 275
Öğretmen eğlenceli sorularla, 1. sınıf öğrencilerine hesap öğretmeye çalışıyordu. Ferit’e sordu : - Parktaki parklardan birinin üzerine 5 tane kuş konmuş. Sonra kuşlardan biri düşmüş ölmüş. Bankt devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.