Prens Charles Konya’da sema izleyecek
 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Bosna Hersek’te Mostar Köprüsü açılışı sırasında karşılaştığı, Mevlana’ya ilgi duyduğu bilinen İngiltere Veliaht Prensi Charles’ı, Konya’ya davet etti.

Başkan Akyürek’in Bosna Hersek’te yaptığı davetin ardından, bir süre sonra Prens Charles’a, bir de resmi davet gönderildi. Bu davete verilen olumlu yanıt, kısa süre önce İngiltere’nin Ankara Büyükelçiliği kanalıyla Konya Büyükşehir Belediyesine iletildi. Yanıtta, Charles’ın, belirtilen tarihler arasında Konya’yı ziyaret etmekten mutlu olacağı ifade edildi.

Bunun üzerine yapılan görüşmelerin ardından, Prens Charles’ın Konya’ya bu ay sonunda geleceği tarih, kesinleştirildi. Gezinin tarihi belli olmasına karşın, İngiltere Büyükelçiliği, Türk yetkililerden güvenlik nedeniyle ziyaretin tam tarihinin açıklanmamasını rica etti.

ZİYARET EDECEĞİ MEKANLAR:
Ziyaret öncesinde Konya’ya gelen İngiliz güvenlik elemanları, Charles’ın gezi programında yer alan mekanlarda ön incelemelerde bulundu. Prens Charles’ın, kendisi için özel olarak düzenlenecek sema gösterisinin yanı sıra İngiliz arkeoloji profesörü Ian Hodder’in kazı başkanlığını yaptığı Çatalhöyük ile Selçuklu dönemine ait eserleri ve Mevlana Müzesi gibi tarihi ve turistlik mekanları ziyaret edeceği belirtildi.

İSPANYA KRALİÇESİ DE GELMİŞTİ
İspanya Kraliçesi Sophia da 25 Eylül’de Konya’yı ziyaret etmiş, Mevlana Müzesi’ni gezmişti.

Kaynak: 21 Kasım 2007 NTVMSNBC

 
Süper Teyze 29
Bütün sınıf çok heyecanlıydı çünkü öğretmen içlerinden birini sözlüye kaldıracaktı. Önündeki listeye uzun uzun baktıktan sonra : - 137 ! Eda Sezer, tahtaya ! dedi. Eda heyecandan soğuk terler döke devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.